Vali İrakli'yi makamda kabul etti

 Kızılcık, konuk Başkonsolos Asashivili'yi kabulündeki konuşmasında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki vizesiz ve pasaportsuz geçişlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesine katkı sağladığını ifade ederek, uygulamanın bölgenin kalkınmasın

Vali İrakli'yi makamda kabul etti

 

Kızılcık, konuk Başkonsolos Asashivili'yi kabulündeki konuşmasında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki vizesiz ve pasaportsuz geçişlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesine katkı sağladığını ifade ederek, uygulamanın bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi. 

Trabzon ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesini amaçladıklarını anlatan Kızılcık, şöyle devam etti: 

''Sizden önce görev yapan başkonsolosumuz ile dostane bir çalışma yürüttük. Arzum odur ki sizin döneminizde de dost ve komşu iki ülkenin ilişkilerini her anlamda daha ileri taşıyacağız. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi Sarp Sınır Kapısı'dan vizesiz ve pasaportsuz geçiş imkanı sağlandı. Uygulama kültürel, ticari ve dostane ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu uygulamadan kaynaklanan kazanımlar olduğu gibi, zaman zaman pratikten kaynaklanan muhtemel sorunlarda olabilecektir. Bu sorunlar olduğunda sorunları iki dost ülke anlayışı içerisinde çözdüğümüz gibi, bundan sonrada çözme anlayışı içerisinde olacağız'' 

Alternatif turizm çalışmalarında bölgenin bir bütünü olarak Batum kentini de aldıklarını belirten Kızılcık, ''Özellikle vizesiz geçiş uygulamasından itibaren, bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacak turizm konusunda Batum kentini de yaptığımız planlamaya dahil ediyoruz. Zira Samsun'dan Batum'a kadar aynı coğrafyayı görmek mümkün. İki kıyıdaş ülke olarak Karadeniz'in daha etkin olarak kullanılması için de ortak politikalar uygulamak önceliğimiz arasında olacaktır'' 

Kızılcık, Başkonsolos Asashivili'ye yeni görevinde başarı diledi. 

Başkonsolos İrakli Asashivili ise Trabzon'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu anlatarak, ''İlk diplomatik görevim Türkiye'de başladı. O dönemde İstanbul'da görev yapmıştım. Orada çok büyük deneyim kazanmış oldum. Türkiye'de ve Trabzon'da görev yapmak benim için çok gurur verici ve sevindirici oldu. Burada Türkçe öğrenmeye başladım. Umut ederim ki bir daha ki görüşmemizi Türkçe olarak yaparız'' dedi. 

Kızılcık, konuşmalar sonrası Asashvili'ye telkariden yapılmış fincan takımı, Asashivili de Kızılcık'a ülkesine ait yöresel hediye verdiler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler