Vali İnce şehit ve gazi aileleriyle buluştu

Artvin Valisi Muhterem İnce, şehit ve gazi aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Vali İnce şehit ve gazi aileleriyle buluştu

Artvin Valisi Muhterem İnce, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle şehit ve gazi aileleri onuruna yemek düzenledi. Vali İnce yaptığı konuşmada, devletin her zaman ailelerin yanında olduğunu ve kapıların kendilerine sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu ifade eden İnce, şöyle devam etti: "Bu vatan bize ecdadımızdan emanet bırakılırken, bunun çokta kolay olmadığını, şehitlerimizle gazilerimizle bu ülkenin bize vatan kılındığının idrakinde ve bilincindeyiz. Milli mücadelemizde çok sayıda şehit verdik. Gazilerimiz oldu. Milli Mücadelede 211 tane Artvinli şehidimiz var. 211 Artvinli şehidimizle diğer illerden binlerce şehidimiz hangi ruhla şehit olduysa bugün de aynı ruhla şehit ve gazi oluyorlar. 94 yıl önce nasıl vatanımızı bölmek isteyen hainler vardıysa, bugünde benzer düşünceye sahip hainlerle karşı karşıyayız. Adları ne olursa olsun, kiminin adını bölücü terör örgütü, kiminin adını FETÖ terör örgütü, kimin adı başka bir şey. Bu vatanımıza göz diken hainlere karşı dışarıdan destekleyen destekçilerine karşı hepimizin uyanık olması lazım."



Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Türk Milletinin Anadolu’ya giriş yaptığı 1071’den bu yana, ağustos aylarında yeni zaferler yeni fetihler yaptığını söyledi. 

Yemeğe, İnce ve Kocatepe'nin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler