Vali HES Protestoları için ne dedi

Basın mensubunun Çaykara’da yaşanan HES protestolarına yönelik sorusu üzerine Vali Kızılcık, “Türkiye’nin enerji ihtiyacı had safhada bulunuyor. Doğal kaynaklar açısından bakıldığında özellikle petrol konusunda o kadar zengin bir ülke değiliz. Tüm kaynakl

Vali HES Protestoları için ne dedi

Basın mensubunun Çaykara’da yaşanan HES protestolarına yönelik sorusu üzerine Vali Kızılcık, “Türkiye’nin enerji ihtiyacı had safhada bulunuyor. Doğal kaynaklar açısından bakıldığında özellikle petrol konusunda o kadar zengin bir ülke değiliz. Tüm kaynaklarımızı da en etkin şekilde değerlendirmek zorundayız. İ

stikrarlı büyüyebilelim ve komşu ülkelerden enerji ithal etmek zorunda kalmayalım diye devletimiz ve hükümetimizin bildiğiniz gibi doğal kaynakları etkin şekilde kullanmak arzusundadır. Son dönemde Çaykara Karacam ve Köknar’da iki tane Hidroelektrik Santrali için izinler alındı.

 Bizde özellikle yöre halkının projelerden istifade etmeleri için ve projelerde yer almaları için ilgili firmalar la gerekli görüşmelerin yapılmasını arzu ettik. Nitekim Valilik olarak da yöre halkını ve Belediye Başkanını ilgili firmalarla görüşmelerde bulunmaları için davet ettik. Bazıları geldi, bazıları gelmedi. Burada kendilerine HES’lerin hangi koşullarda yapılmasını arzu ettiğimizi ifade ettik” dedi.

Vali Kızılcık, kurban bayramından iki gün önce gerekli tedbirler alınarak firmanın şantiyesini kurması için bölgeye güvenlik güçleri eşliğinde gittiğini kaydederek, “ O esnada durumdan vazife çıkaran ve provokasyon yapmak isteyen bazı gruplar ortaya çıktı. Kaldı ki bunların bazıları Trabzon’dan da değil. Ankara’dan İstanbul’dan gelerek vatandaşımızın iyi niyetini maniple etme gayretkeşliği içerisine girdiler.

Biz güvenlik güçleri olarak vatandaşlarımızın mağdur olamaması için gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 12 saatlik bir ikna süresi geçti. Ve daha sonra firma şantiye kurma çalışmalarında başladı.

Bu süreçte vatandaşlarımızdan ziyade durumu maniple ve provoke etmek isteyen grupların maalesef güvenlik güçlerine karşı taş atmaları söz konusu oldu. Bu durum adli bir konudur, savcılığın talimatı ile gereken yapılmış ve süreç devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Bölgenin doğal güzelliklerinin tahrip edilmesine kimsenin izin vermeyeceğinin altını çizen Vali Kızılcık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Biz burada doğanın tahrip edilmeden sürdürülebilirlik çerçevesinde çalışmalar yapılmasından yanayız. Allahın nasip ettiği bu güzellikleri muhafaza edeceğiz. Hem de vatandaşımızın refah seviyesini yükseltecek zenginliği temin etmek için elzem olan enerjinin üretimi içinde her türlü çabayı sarf edeceğiz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel