Vali Esen TGC ziyaret etti

Rize Valisi Kasım Esen, Karadeniz Bölgesi'nin kalkınmaması için hiçbir nedenin bulunmadığını belirterek önemli olanın çağa ayak uydurulması olduğunu söyledi.Doğu Karadeniz İlleri Kalkınma Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon'a gelen Rize Valisi Kasım Esen

Vali Esen TGC ziyaret etti

Rize Valisi Kasım Esen, Karadeniz Bölgesi'nin kalkınmaması için hiçbir nedenin bulunmadığını belirterek önemli olanın çağa ayak uydurulması olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz İlleri Kalkınma Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon'a gelen Rize Valisi Kasım Esen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Başkan Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu ve gazetecilerle sohbet etti. Rize ekonomisi ile ilgili soruları cevaplandıran Vali Esen, ilde turizmin tek başına kalkınma stratejisi olarak belirlenmesinin doğru olmayacağını söyledi. Rize'de çayı ön plana alarak kalkınma stratejisi geliştirmek gerektiğini dile getiren Esen, “İlk olarak çayı dünya pazarına sunacak projeler geliştirmeliyiz. Bizim kalkınma stratejimiz çay olmalıdır. Çay konseyi yürürlüğe girecek ve daha sonra da çay borsasını kuracağız. Çayı dünya konjonktürüne sunmamız gerekiyor. Organik çay üretimini hayata geçirmeliyiz. Bu anlamda eğitimlerimiz başladı. Yani çayı ön palanda tutarak kalkınma programlarımızı yapmalıyız. Ondan sonra turizmi geliştirecek projeler üretmeliyiz. Termal turizmi bölgeye yaymak gerekiyor. Kış sezonunda, kayak yapmak için bölgeye gelen çok sayıda turist var. Bunlara rahat kayak yapabilecekleri, kış sporlarını gerçekleştirebilecekleri imkanlar sunmalıyız” dedi.

Karadeniz insanının doğa ile deniz arasında sıkışıp kalmasını istemediğini söyleyen Vali Esen, insanlara umutsuzluk yerine umut aşılamak gerektiğini vurguladı. Beraber çalışma iş yapabilme bilinç ve imkanının sunulması gerektiğini dile getiren Esen, “İnsanlara umut aşılamak lazım. Beraber çalışma imkanı sunmak gerekiyor. Yürümeyi bilmemiz gerekiyor. Karadeniz kalkınır, kalkınmaması için hiçbir neden yok. Yeter ki çağa ayak uyduralım” diye konuştu.

Rize'de sosyal risk faktörlerinin neler olduğu konusunda araştırmalar yaptıklarını aktaran Esen, ildeki insanların hayatını etkileyen faktörlerin neler olduğunu belirlemek istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel