Vakıflar eserleri onarıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2011 yılında da vakıf eserlerine sahip çıkmayı sürdürdü.Konuyla ilgili bilgiler veren Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Türkiye’deki önemli tarihi vakıf eserlerini çok süratli bir şekilde onarmaya devam ettiklerini söyledi

Vakıflar eserleri onarıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2011 yılında da vakıf eserlerine sahip çıkmayı sürdürdü.

Konuyla ilgili bilgiler veren Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Türkiye’deki önemli tarihi vakıf eserlerini çok süratli bir şekilde onarmaya devam ettiklerini söyledi.

Yıldırımhan, “Ecdadımızın bize bıraktığı çok önemli tarihi vakıf eserlerini çok süratli bir şekilde onarırken diğer taraftan yine ecdadımızın bize miras bıraktığı vakıf anlayışının devamı açısından çok önemli olarak gördüğümüz gelir getiren vakıf arazilerini, vakıf işyerlerini gelirlerini çoğaltmak amacıyla yeni inşaat çalışmalarını sürdürüyoruz. Son 5 yıl içerisinde çok büyük onarım çalışmaları yaptık. Aynı zamanda yeni bin işhanı yaparak vakıf gelirlerini arttırdık.

2004 yılı itibariyle 337 milyar civarında bir geliri vardı vakıflar bölge müdürlüğünün şuan da 2012 yılında inşallah 2 milyon TL’yi aşmış olacağız. Gayemiz Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gelirlerini daha yukarılara taşımaktır. Bunanla ilgili var olan arsalarımızı imar durumlarına uygun bir şekilde değerlendirmek amacıyla yoğun bir proje çalışması içerisindeyiz.

2011 yılını çok dolu dolu geçirdik 19 işimize bir kısmını tamamladık, bir kısmı devam ediyor. 2012 yılı içerisinde de yoğun bir program hazırladık. Bu yıl geçtiğimiz yılı aratmayacak şekilde bu çalışmalarımızı yoğun olarak sürdüreceğiz” dedi.

Yıldırımhan, 2011 yılında yapılan çalışmalarla ilgili olarak “2011 yılında Trabzon merkezde Taşhan onarımı, Fatih Hamamı havuz kısmı onarımı, Gazipaşa Mahallesi Vakıf İşhanı onarımı, Müftü Camii ve müştemilatı onarımı, İçkale Camii onarımı, Kemarkaya sarmaşıklı mescidi onarımı, Bahçecik küçük Fatih Camii onarımı, Sürmene Çamburnu Kuşluca Camii onarımı, Sürmene Yeniay Kuleli Camii onarımı, Çaykara Uzuntarla Camii onarımı, Çaykara Akdoğan Camii ve müştemilatı onarımı; Gümüşhane Merkez Kemaliye Camii; Giresun merkez Hacı Miktat Camii, Giresun Şebinkarahisar Tamzara Camii, Giresun Şebinkarahisar Fatih Camii; Artvin Merkez Sarıbudak Köyü Camii, Artvin Hopa Sundura Mahallesi Camii, Artvin Merkez Orta mahalle Camii onarımını aldık. Bir kısmının onarımı bitti, bir kısmı devam ediyor. 2012 yılı içerisinde de Trabzon Merkez Molla Siyah Camii, Saraçalizade mescidi, Akçaabat Dürbinar Camii, Tonya Karşular Mahallesi Camii; Artvin Şavşat Kocabey Köyü Camii; Giresun Merkez Şeyh Keramettin Camii; Gümüşhane Kelkit Ulu Camii, Rize Merkez Gülbahar Büyük Camii, Rize Merkez Şeyh Camii, Rize Ardeşen Pirinçli Köyü Camileri’nin programa alındığı” bilgilerini verdi.

Hiçbir sosyal yardımı olmayan vatandaşlara yardım ettiklerini de belirten Yıldırımhan, “Vakıflar sadece onarım çalışması yapmıyorlar vakfiyelerin gereği öğrenci kardeşlerimize, şehit ve gazi ailelerine, yetim çocuklara küçük bir harçlığımız var. Muhtaç aileler için muhtaç bir aylığımız var. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız bizlere müracaat edebilir. Bize bağlı olan 5 ilde her ay düzenli olarak gıda yardımlarını yapıyoruz. Bize kayıtlı olan vatandaşlarımızın evine kadar götürüyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler