Vakfıkebirli ailenin büyük korkusu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Ballı köyünde yaşanan heyelan sonrası bir ev yıkılma tehlikesi yaşıyor.Vakfıkebir'in yüksek kesimlerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar ve sağanak yağışlar nedeniyle Ballı Köyü'nde heyelan meydana geldi. Yağışlar nedeniyl

Vakfıkebirli ailenin büyük korkusu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Ballı köyünde yaşanan heyelan sonrası bir ev yıkılma tehlikesi yaşıyor.

Vakfıkebir'in yüksek kesimlerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar ve sağanak yağışlar nedeniyle Ballı Köyü'nde heyelan meydana geldi.

Yağışlar nedeniyle yaşanan toprak kayması sonrasında 57 yaşındaki Ahmet Kopal'a ait bir ev heyelan tehlikesi yaşıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü sabah saat 09.00 sıralarında evde otururken büyük bir gürültü duyduğunu ve çok korktuğunu ifade eden Ahmet Kopal, dışarı çıktığında ise meydana gelen heyelanı görünce daha çok korktuğunu belirterek "Deprem oluyor zannettim. Pencereden dışarı bakınca toprak ve kaya parçalarının üzerimize doğru geldiğini gördüm. Her an kaya parçaları üzerimize gelecek diye korkuyoruz., Bu durduğum yerde yüz yılı aşkın bir zamandan beri dedelerimiz yaşadı. Yetkililer bana yer gösterirse buradan çıkmaya razıyım, yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Ballı köyü Muhtarı Fazıl Yolcu ise İl Özel İdaresi'ne gerekli müracaatları yaptıklarını ifade ederek "Özel İdare tarafından inceleme yapıldı. Bir kato kiralayarak heyelanlı bölge temizlenip vatandaşın güvence altına alınması düşünülüyor. İl Acil Afet Kurulu'ndan bir heyet gelerek rapor tutması bekleniyor. İnceleme sonucunda karar verilerek gereği yapılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler