Vakfıkebir'de gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

 Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi İMKB METEM Lisesi Sivil Savunma Kolu tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Okulun bahçesinde önce bir yangın çıkartılarak okulun tüm katlarında sirenler çalmaya başladı. Okuldaki tüm personel ve öğrenciler

Vakfıkebir'de gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

 

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi İMKB METEM Lisesi Sivil Savunma Kolu tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

 

Okulun bahçesinde önce bir yangın çıkartılarak okulun tüm katlarında sirenler çalmaya başladı. Okuldaki tüm personel ve öğrenciler hızla okul binasını terk ederlerken Vakfıkebir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Temsili olarak Okulun en 4. katında mahsur kalan bir öğrenciyi kurtaren ekipler, ardından yangını söndürdü.

  Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu ,Bu tür eğitimlerin verilmesi gerektiğini ifade ederek"  " Öğrencilerimize önce Sivil Savunma Kolu tarafından doğal afetlerde neler yapılması  anlatıldı. Gerçek bir yangın varmış gibi hissederek yangın anında neler yapmaları gerektiği konusunda önce bir seminer verdik, öğrencilerimizi bilgilendirdik; Son olarak ta  içeride kalan bir öğrencimizin kurtarılma anını öğrencilere yaşattırdık. " dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel