Vakfıkebir Ekmeği Tartışılıyor

Trabzon Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Baş, Vakfıkebir ekmeğinin Trabzon'da satışına izin verilmediği iddialarına ilişkin, amaçlarının ekmeği sokaktan kurtarmak, nerede imal edildiği, gramı ve fiyatı belli olmayan bütün unlu gıda madd

Vakfıkebir Ekmeği Tartışılıyor

Trabzon Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Baş, Vakfıkebir ekmeğinin Trabzon'da satışına izin verilmediği iddialarına ilişkin, amaçlarının ekmeği sokaktan kurtarmak, nerede imal edildiği, gramı ve fiyatı belli olmayan bütün unlu gıda maddelerini denetim altına almak olduğunu söyledi.

Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da Vakfıkebir ekmeğinin satışına izin verilmediği yönünde basında haberler yer aldığı hatırlatarak, bu tür haberlerin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Trabzon fırıncısının, dışardan şehre gelen ekmeğe karşıymış gibi gösterilmek istendiğini savunan Baş, ''Bu tutum yanlıştır. Trabzon ekmeği marka olmuş olabilir. Ancak üretimi ve pazarlaması yapılırken insan sağlığını hiçe sayamayız. Biz şehrimizde ekmek imalatı ve satışı konusunda belediyemiz ile Türkiye genelinde bir ilke imza attık. Ekmeğimizin satışını ruhsata bağlayarak sokaktan kurtarıp vatandaşımızın daha sağlıklı bir şekilde ekmek yemesini sağladık. Bu konuda belediyemizi kutluyoruz'' dedi.

Belediye ile yürüttükleri bu çalışmanın bazı esnafı rahatsız ettiğini öne süren Baş, ''Bizim hedefimiz bağlıklı üretimin yanında sağlıklı pazarlama ve sağlıklı tüketimi gerçekleştirebilmektir. Bütün esnaf arkadaşların belediyemize ve odamıza destek vermelerini bekliyoruz. Bu konuda en büyük destekçimizin Trabzon halkı olacağı inancındayız'' diye konuştu.

Amaçlarının ekmeği sokaktan kurtarmak, nerede imal edildiği, gramı ve fiyatı belli olmayan bütün unlu gıda maddelerini denetim altına almak olduğunu anlatan Baş, ''Yaklaşan ramazan dolayısıyla kontrolü elimizde olmayan, şehrimize dışarıdan gelen ekmek ve pidenin ne şartlarda satıldığını, Trabzon halkı olarak göreceğiz. Olabilecek herhangi bir sağlık sıkıntısında belediyemiz ve odamız hiçbir sorumluluk almayacaktır'' dedi.

Baş, Trabzon esnafının birlik ve huzuru için oda olarak ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel