'Uzunsokak'a X-Ray koyalım'

Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon'un en işlek caddesi Uzunsokak ile ilgili ilginç bir öneri getirdi.Yavaş, Uzunsokak’ın AVM ilan edilmesi önerisini yeniden gündeme getirerek, “Giriş ve çıkışlarına X-Ray cihazları konulmalı ve açık bir AVM olu

'Uzunsokak'a X-Ray koyalım'

Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon'un en işlek caddesi Uzunsokak ile ilgili ilginç bir öneri getirdi.

Yavaş, Uzunsokak’ın AVM ilan edilmesi önerisini yeniden gündeme getirerek, “Giriş ve çıkışlarına X-Ray cihazları konulmalı ve açık bir AVM oluşturulmalı. Şayet bu uygulamaya geçilirse, güvenlik tedbirleri daha da kolaylaşacaktır” dedi. 

Günebakış Gazetesi'nin haberine göre Yavaş, projeyi yapmak gibi bir girişimlerinin olmayacağını, sadece marka değeri yaratmak adına ortaya gerçekçi buldukları böyle bir öneri attıklarını söyledi.

Yavaş'a göre Uzunsokak’ın giriş ve çıkışlarına X-Ray cihazları konulmalı ve açık bir AVM oluşturulması halinde güvenlik tedbirlerinin daha kolaylaşacağını belirtti.

Önerisiyle ilgili açıklama yapan Müdür Yavaş, “Yapılır yapılmaz bilemeyiz ama biz aklımızdan geceni makul ölçüler içerisinde dillendirdik. Oranın esnafıyla da görüşüyoruz. Bizim proje yapma gibi bir işimiz yok biz fikrimizi söyledik. Buranın canlanması buranın hayatta kalabilmesi için buranın Trabzon için ifade ettiği anlamı devam ettirmesi için böyle bir şey olursa daha da iyi olur.

Anlamlı olur ve kimlik kazanılır. Nasıl bir AVM’ ye giderken nasıl insanlar seçici davranıyorsa, oraya giden insanlarda seçici davranacak. Sokağın giriş ve çıkışlarına X-Ray cihazları konulup kontrol altına alınabilir açık hava AVM şekli olabilir” dedi

 

“BİZİM İŞİMİZDE KOLAYLAŞIR”

Bu şekilde güvenlik önlemlerinin de daha rahat alınabileceğini belirten Emniyet Müdürü Yavaş, "Bu sayede tabi otomatik olarak güvenlik açısından bizimde işimiz kolaylaşacak. Bu işe esnaflar karar verecek. Bir birlik oluşturacaklar kendi kararlarını alacaklar ve diğer kurumlarda onlara yardımcı olacak.

Bizim aklımızın erdiği kadar Trabzon’ la alakalı işimiz olmasa da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluğumuz gereği kafa yorma neticesinde ulaşmış olduğumuz bir fikir daha doğrusu.

Çünkü orayı canlı tutmak zorundayız, orda çok sayıda esnaf erbabı var. Oranın bir adı var Uzunsokak diye” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel