Uzungöl'e teleferik kurulacak!

Trabzon'un Uzungöl beldesine, heliski ve diğer kayak türlerinin yapılabilmesi ile ziyaretçilerin doğal güzellikleri tepelerden görülebilmesi için teleferik kurulacak. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul,

Uzungöl'e teleferik kurulacak!

Trabzon'un Uzungöl beldesine, heliski ve diğer kayak türlerinin yapılabilmesi ile ziyaretçilerin doğal güzellikleri tepelerden görülebilmesi için teleferik kurulacak.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu ve Uzungöl Belde Belediye Başkanı Abdullah Aygün ile Uzungöl Belediyesine bağlı Garester Yaylasında, yörede yaşanabilecek çığa karşı önlem amacıyla yapılan rüzgar perdesi ve çığ önleme kafeslerini inceledi.

Rüzgar perdesi ile çığ önleme kafesleri konusunda Fahrettin Ulu'dan bilgiler alan Kızılcık, yaptığı açıklamada, Uzungöl'ü sadece yaz turizmi değil, kış turizmi açısından da daha aktif hale getirmek amacıyla ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Oldukça dik dağların arasında kurulmuş beldede çığ riskine karşı uygun tepelere 4 bin metreye yakın rüzgar perdesi ile bin metrenin üzerinde rüzgar önleme kafesleri kurdurduklarını anlatan Kızılcık, alınan motorlarla karlı dönemlerde kayak yapmak isteyenlerin Uzungöl'ün üst kesimlerindeki tepelere çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

- TELEFERİĞİN 2012'DE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR-

Yörede turizmin daha da gelişmesi için Uzungöl'de teleferik kurmayı planladıklarını da anlatan Kızılcık, şunlura söyledi:

'Tüm Trabzonluları, yurt içinden ve yurt dışından tüm turistlerimizi hem yazın hem kışın buraya gelmeye ve spor yapmaya davet ediyoruz. Teleferik konusunda firma müracaat etti ve teşvikini aldı. Teleferiği önümüzdeki yılın sonbaharında inşaatına başlayıp 2012 yılının ilk döneminde, 8 ay gibi bir sürede bitirmeyi amaçlıyorlar. Teleferik sayesinde Uzungöl'ü ziyaret edecek turistler, yazın yaylalara teleferikle tırmanarak doğal güzellikleri daha iyi görebilme, kışın ise yayla ve tepelerde kayak yapma imkanı bulacak. Bu bölgemiz aynı zamanda Heliski konusunda da son derece popüler. Karın yağmasını bekliyoruz. Heliski ve diğer kayak türleri için özellikle Fransa'dan çok yoğun şekilde Rize'ye ve Trabzon'un Uzungöl beldesine gelen turistimiz var, dolayısıyla teleferik bölge turizminin daha da canlanması ve gelişmesi için katkı sağlayacak'

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uzungöl'e gelen turistler için belde bilgilendirme ofisi kurulduğunu belirterek, ayrıca İl Turizm Müdürlüğünce beldeye gelen turistlerin hangi yönlere ve hangi yaylalara gidebilecekleri konusunda bilgilendirici kitapçıklar hazırlayacaklarını söyledi.

- ESNAF, TURİSTLERE HİZMET İÇİN İNGİLİZCE VE ARAPÇA ÖĞRENİYOR-

Vali Recep Kızılcık, Uzungöl'deki iş yerlerinde çalışanlara sezon başında meslek içi eğitim kursları verdiklerini böylece hizmet kalitesinde geçen yıla oranla önemli iyileşme sağlandığını ifade etti

Önümüzdeki turizm sezonuna ve Trabzon'da düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına daha iyi hazırlanmak için bu yıl da Uzungöl'deki esnafın Turizm Bakanlığı ve İŞKUR aracılığıyla hizmet içi eğitime alındığını söyleyen Vali Kızılcık, yörede, turistlerin daha iyi hizmet alabilmesi için İngilizce ve Arapça dil kursları da açtıklarını kaydetti.

Kızılcık, Uzungöl'deki esnafın önemli bir kısmının, yöredeki iş yerlerinden en az birer kişinin akşam saatlerinde bu kurslara devam ettiğini anlattı.

Heliski ve diğer kayak türlerinde hizmet vermek amacıyla Uzungöl'de yapılacak teleferik, beldedeki cami yakınından, Göle hakim olan bir tepedeki Garester Yaylası'na kadar ulaşım imkanı sağlayacak.

- HELİSKİ DÜNYANIN EN HEYECANLI SPORLARINDAN BİRİ-

Helikopterli kayak sporu olarak bilinen Heliski, kayakçıları helikopter ile tepelere bırakıp oradan kaymalarını sağlayan bir spor türü. Dünyanın sınırlı bölgelerinde yapılabilen Heliski'nin en önemli özelliği, kayak merkezinden veya kayak pistinden uzakta, karın bol olduğu dağlık alanlarda yapılması.

Dünyada başta Kanada, Alaska, Kafkaslar ve Himalayalar'da yapıldığı belirtilen Heliski, Türkiye'de ilk kez 2005 yılında Kaçkar dağlarının Rize sınırları içinde kalan bölümünde yapılmaya başlandı.

Son yıllarda popüler hale gelen ve özellikle profesyonel kayakçıların tercih ettiği Heliski, dünyanın en heyecanlı, adrenalini yüksek ve maceraperest doğa sporlarından biri olarak gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler