'Uzungöl'de vatandaşlar mağdur edilmeyecek”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu seçim gezilerine Trabzon’un turistik beldesi Uzungöl’de devam etti. Bölge halkı ve esnafını ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşların Uzungöl’le ilgili

'Uzungöl'de vatandaşlar mağdur edilmeyecek”
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu seçim gezilerine Trabzon’un turistik beldesi Uzungöl’de devam etti.
 
Bölge halkı ve esnafını ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşların Uzungöl’le ilgili sorularına cevap verdi. Ziyaretinde Başkan Gümrükçüoğlu’na yerli ve yabancı turistler de yakın ilgi gösterdi. 
 
Beraberinde AK Parrti Çaykara belediye başkan adayı Hanefi Tok ile birlikte Uzungöl’e giden Gümrükçüoğlu, yeni dönemde ele alacakları ilk konulardan birisinin Uzungöl olacağını belirtti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Uzungöl’ün imar planını ile ilgili çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın sorumluluğunda. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta ile takip ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda planın hazırlanması ile birlikte büyükşehir ve ilçe belediyemizce uygulanmaya başlanacaktır. Seçimden sonra ele alacağımız ilk konulardan birisi budur. qw.20140326170513.jpg
 
Bu bizim Uzungöl’e, turizme verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Uzungöl’de plana uymayan mahkemelik olan, hatta hakkında yıkım kararı olan binalarla ilgili bizim yıkmak gibi, milletin tasarrufunu ortadan kaldırmak gibi bir alışkanlığımız yok. Ama biz bu yıkım kararı alınmış binaları hadi çıkın yıkılıyor şeklinde değil de yasal çerçevede bir açılım, bir af çerçevesinde teşebbüs de ederek yapmaya gayret ederiz. O bakımdan biz diyoruz ki, bu konuda yasal çerçevede yapılabilen her türlü kolaylık çözüm kesinlikle gösterilecektir. Ama yasanın dışına çıkmak, ne bizim ne de mimarımızın, memurumuzun yapıp imzalayacağı bir iş. O bakımdan bu konuda hassasiyet göstermenizi istiyoruz” diye konuştu.
orhan.20140326170709.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler