Uzungöl’de temizlik başlıyor

DSİ Uzungöl'ün temizlenmesi için yüklenici firma ile sözleşme imzaladı.

Uzungöl’de temizlik başlıyor

Dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Uzungöl'ün temizlenmesi için DSİ 22 Bölge Müdürlüğü harekete geçti ve göl temizliği için sözleşme imzalandı


Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en çok turist ağırlayan merkezlerinden biri olan Uzungöl’ün temizliği için, DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber ile yüklenici firma temsilcisi arasında sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında 4 metre derinlikten çıkarılacak çamur, pompalar vasıtasıyla başka bir yere taşınacak ve ayrıca depo sahası da membran ile kaplanacak. 150 bin metreküp rusubatın çıkarılması beklenen Uzungöl, temizlik çalışmalarının ardından pırıl pırıl bir görünüme kavuşacak. 

DSİ 22. Bölge Müdürü Berber, “Uzungöl, Turizmde Doğu Karadeniz’in incisi konumundadır. Bu doğal güzelliği korumak için, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatı sonrasında, gölü rusubatlardan temizlemek maksadıyla çalışma başlattık. Geldiğimiz noktada yüklenici firma temsilcisiyle sözleşmeyi imzaladık. İlgili firma göl temizliğini sözleşmeye göre 150 gün içerisinde tamamlayacaktır. DSİ olarak Trabzon’u kalkındırmak ve taşkın risklerinden korumak için, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde ayrıca, Düzköy İlçesi Çayırbağı Köyü Doğankaya Mahallesi ve Yomra Şana Beldesi Kayabaşı Köyü Ekşili Deresi Taşkın Koruma İnşaatı işlerinin de sözleşmeleri yüklenici firma temsilcileri ile imzalandı.

Uzungöl’de temizlik başlıyor

Uzungöl’de temizlik başlıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler