Uzungöl'de o proje imzalandı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, proje kapsamında Uzungöl’e 3 bin 540 metre uzunluğunda üç istasyon ayağı ve istasyon ayaklarında günü birlik kullanım alanlarından oluşan teleferik hattı kurulacağını belirterek konuyla ilgili ihalenin yapılarak sözleşmenin

Uzungöl'de o proje imzalandı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, proje kapsamında Uzungöl’e 3 bin 540 metre uzunluğunda üç istasyon ayağı ve istasyon ayaklarında günü birlik kullanım alanlarından oluşan teleferik hattı kurulacağını belirterek konuyla ilgili ihalenin yapılarak sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Projenin tamamlandığında günübirlik kullanım alanları kafeterya, yöresel ve hediyelik eşya reyonları yer alacağını belirten Vali Öz, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Uzungöl’de hazırlanan ‘Uzun Devreli Gelişme Planı’ doğrultusunda Haroskomları mevkiinden başlayıp, Sarıkaya yaylası mevkiinde sonlanan ve 3 istasyon ayağından oluşan teleferik hattı, günü birlik kullanım alanı, alandaki yapı ve tesislerin yapılması ile işletmeciliği işine ait ihale gerçekleştirilmiş olup, sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme konusu iş Trabzon’da ilk defa gerçekleştirilecek olup 3bin 540 metre uzunluğunda üç istasyon ayağı ve istasyon ayaklarında günü birlik kullanım alanlarından oluşan teleferik hattını kapsamaktadır. Proje tamamlandığında günübirlik kullanım alanları kafeterya, yöresel ve hediyelik eşya reyonlarını içerecektir” dedi.

Uzungöl’de ve ilimizin genelinde dört mevsim turizm yapılarak istihdamın artırılmasının hedeflendiğini söyleyen Vali Öz, “Uluslararası öneme sahip korunan alanlarından biri olan Uzungöl Tabiat Parkı, yapılan bu yatırımla yörede yeni istihdam kapısı olacağı gibi ülkemizde ve belki de dünyada nadir görülebilecek 4 mevsim turizm olanağı sunacaktır. Bu çalışma ile doğa turizmi kapsamında ileriye yönelik olarak bu bölgedeki yaylalara yapılması planlanan kayak tesislerine de bir altyapı oluşturulmuş olacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel