Uzungöl yatırımla rağbet görüyor

Dört Mevsim Yerli ve Yabancı Turistlerin Akınına Uğrayan Uzungöl, Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından Yürütülen Çalışmalar Neticesinde Daha Gözde Hale Geldi. Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve dört mevsim yerli v

Uzungöl yatırımla rağbet görüyor

Dört Mevsim Yerli ve Yabancı Turistlerin Akınına Uğrayan Uzungöl, Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından Yürütülen Çalışmalar Neticesinde Daha Gözde Hale Geldi.

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Uzungöl, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde daha gözde hale geldi.

Uzungöl'ün kış turizminden daha fazla faydalanması amacıyla yapımı planlanan raylı teleferik sistemi için çalışmaların 2011 yılı yatırım programları kapsamında başlayacağı belirtildi.

Trabzon'un Uzungöl Yaylası ve yöresinin 2004 yılında ise Tabiat Parkı'nı da kapsayan Uzungöl'den Soğanlı Dağı'na kadar olan 14 bin 912 hektarlık alan, Bakanlar Kurulu tarafından "Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi" olarak tespit edilmişti.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'nca desteklenen ve Uzungöl Belediyesi'nce gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde, 2004 yılında kanalizasyon, 2008 yılında atık su arıtma tesisi, çevre düzenleme çalışmaları, Çaykara Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2007-2010 yılları arasında yine Uzungöl'de Katı Atık Toplama Projesi uygulandığı belirtildi.

Yatırımlar kapsamında ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Ormaniçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında Göle 10 bin adet alabalık yavrusu bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel