Uzungöl Turizmin Gözdesi

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl beldesindeki toplam bin 192 yatağın dolu olduğu, beldeye gelen turistlerin yüzde 70'inin geri döndüğü bildirildi.Uzungöl Belde Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklama

Uzungöl Turizmin Gözdesi

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl beldesindeki toplam bin 192 yatağın dolu olduğu, beldeye gelen turistlerin yüzde 70'inin geri döndüğü bildirildi.

Uzungöl Belde Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'a 99 kilometre ve Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte bulunan beldenin turizme büyük hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Alibeyoğlu, Uzungöl'ün heyelan nedeniyle Haldizen Deresi'nin önünün kapanması sonucu oluştuğunu anımsatarak, ''Kenarındaki dik yamaçlarda yer alan muhteşem orman örtüsü, gölün yakınındaki Şerah köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evlerinin güzelliğiyle bütünleşen Uzungöl, yöre turizminin merkezi konumuna geldi. Bu güzelliği ile Uzungöl her mevsim binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor'' dedi.

Beldeye olan ilginin bu sezon yapılan tanıtım ve iyileştirme çalışmalarıyla daha yoğun olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, şunları söyledi:

''Belediye olarak turizm merkezi olan beldemize uygun çalışmalar yaptık. Altyapı ve üst yapı gibi birçok problemi çözüme kavuşturduk. Yıllardır süren imar planı sorununu çözüme kavuşturmamıza çok az kaldı. Hazırlanan planla ilgili itirazlar alındı ve çözümlendi. İmar planında sadece kıyı kesimi ile ilgili bazı değişiklikler kaldı. Kıyı şeridi haricinde imar planları verilmeye başlandı. İmar planı olmayışı nedeniyle beldede inşaat ve tesis yapılamıyordu. Artık gerekli prosedürler yerine getirildiği takdirde tesis yapılabilecek.''

-''KONAKLAMAK İÇİN GELENLERİN YÜZDE 70'İ GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALIYOR''-


Alibeyoğlu, beldede bulunan 5 otel, 12 motel, 24 pansiyon olmak üzere toplam 41 tesisin bin 192 yatakla hizmet verdiğini vurgulayarak, ''Beldemizi yıllık ortalama 350 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu sezon gelen turistlerin yüzde 70'i konaklama imkanı olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Turistlerin sadece yüzde 30'una hizmet verebildik. Tüm tesisler yüzde yüz doluluk oranına ulaştı'' dedi.

Talebin kendilerini sevindirdiğini, ancak turistlerin geri dönmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Alibeyoğlu, ''Artık dünyaca tanınan Uzungöl, tesis yetersizliği dolayısıyla talepleri karşılayamıyor. İmar planının hayata geçirilmesi, buna bağlı olarak yeni tesislerin yapılabilecek olması ile beldemiz ülke turizmine daha büyük hizmet verecektir'' diye konuştu.

-TEMMUZ'DA 174 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ-


Alibeyoğlu, artık dünyanın tanıdığı Uzungöl'ü ziyaret eden turistlerin büyük çoğunluğunu Araplar, İsrailliler, Avrupalı ve yerli turistlerin oluşturduğunu, Uzungöl'ü temmuz ayında 174 bin turistin ziyaret ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel