Uzungöl neden Davos olmasın

HABER61.NET-HABERSERVİSİ-Trabzon Uzungölde doğan Anadolu üniversitesi iktisat bölümününden mezunu olan Hasan Düzgün Uzungöl için bir çalışma yaptı. Uzungöl neden davos olmasın sloganı ile yola çıkan Düzgün, yetkililer başta olmak üzere şehrin önde gelen i

Uzungöl neden Davos olmasın
HABER61.NET-HABERSERVİSİ-
Trabzon Uzungölde doğan Anadolu üniversitesi iktisat bölümününden mezunu olan Hasan Düzgün Uzungöl için bir çalışma yaptı. Uzungöl neden davos olmasın sloganı ile yola çıkan Düzgün, yetkililer başta olmak üzere şehrin önde gelen isimlerine şöyle seslendi; 
 
Ayrıldığım doğum yerim Uzungöl'den tam 50 yıl oldu. Kader işte yaş altmışı geçince yaşadığınız yerler sıkıcı oluyor, tercih yapıp başka yerlere gitmek istesenizde ilk akla gelen yer doğduğunuz yer oluyor.1965 yılında ayrıldığım Uzungöl'e 2011 yılı yazı ayında hasret gidermek için gezmeye gittim. Bir arkadaşımla yemekte iken bana yeniden Uzungöl'e dönüp dönmeyeceğimi sorduğunda, elli yıl önce topraklarımız babamız tarafından satıldığı için yerimin olmadığını söyleyince bana yer vereceğini söyleyerek beni yeniden Uzungöl'e dönmem için ikna etti ve serüven başladı.
Satın aldığım yer üzerinde emekliliğimi sürdürebileceğim bir ev yapma kararı aldım ve kısa sürede tamamladım. Evi tamamlamasına tamamladım ama o süre içinde memleketimin kötü yönetildiğini, ihanete uğradığını ve çevre katliamı yaşadığını gördüm. Bu durum benim için tam bir hayali sukut oldu. Oturup düşünmeye başladım acaba birşeyler yapabilirmiyim diye. Bir plan dahilinde mevcut Uzungöl'ün bugünkü durumundan kurtarılması için kendi öz kaynakları ile bunun mümkün olamayacağını gördüm. Dolayısıyla bir çok kent plancısı ve şehircilikle ilgilenen arkadaşlarımla yaptığım istişare sonunda dünyanın birçok turizm bölgelerini inceleyerek Uzungöl'ü hangi kategoride yapılandırabileceğimin çalışmasını yaptım ve sonuç olarak Uzungöl neden Türkiye'nin DAVOSU olmasın.
 
Belki çok iddialı olacak ama uzun uzun düşünerek bunun ancak devlet desteğiyle olabileceğini ve böyle bir merkeze de ihtiyaç olduğu herkes tarafından kabul gördü. Bende kararımı verdim ve ömrümün kalan bölümünü doğduğum topraklara adayarak çalışmaya koyuldum. Hali hazır avan proje çalışması yaptırıyorum. Proje bitince başta Başbakanlık, Turizm bakanlığı, dünya finans kurumları olmak üzere her kuruma sunarak görüş toplayacağım. Bundan böyle Uzungöl, büyükşehir olması kesinleşen Trabzon ilinin bir beldesi olarak kalacaktır.
 
Çünkü yukarıda ihanete uğradığını yazdığım bölümü de burasıdır. Çıkarılan yasada 2000 nüfuslu yerlerin belediyeleri kaldırılacağı bilindiği halde hiç kimse bu durumu umursamadı ve 10000'in üstünde nüfusu olmasına rağmen nüfus 1600 civarında kasıtlı olarak tutulmuş ve belediye olma hakkını kaybetmiştir. İyiki de kaybetmiştir! Hiç değilse birilerinin suratına tükürmek için artık sebep de var bahane de. Çünkü onlar ihanet ettiler bu dünya güzeli doğa harikasına. Uzungöl'ü yönetenler burayı asla karşılıksız sevmediler.
 
Oysa ben Uzungöl'ü hep karşılıksız sevdim ve sevmeyede devam edeceğim. Bunları yaparken hiçbir karşılık beklemiyorum, beklemeyeceğimde. Şimdi müjdeyi veriyorum. Uzungöl, Davos'un muadili olacaktır. Planlamasıda Çevre ve Şehircilik bakanlığının denetiminde yapılacaktır. Uzungöl'ü sevenlerin bu girişime nasıl destek vereceklerini göreceğiz. Şimdilik buradan bu duyuru yeterli olacaktır.
 
17.00'DA HABER61 TV'DE BULUŞALIM
 
Bahar Kurbay ile 'GELDE KONUŞMA' programına katılacak olan Hasan Düzgün'ün önemli açıklamalar yapacağı tahmin ediliyor. Bugün saat 17.00'da HABER61 TV ekranlarında Uzungölümüze sahip çıkalım sloganıyla dolu dolu bir program izleyebilirsiniz
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler