Uzungöl masaya yatırıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından Valilik B Toplantı salonunda Uzungöl’ de yapılaşma ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Şükrü

Uzungöl masaya yatırıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından Valilik B Toplantı salonunda Uzungöl’ de yapılaşma ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, DSİ Bölge Müdürü Adil Erdoğan, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Çiftçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok katıldı.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Vali Abdil Celil Öz, Uzungöl’ün sadece Trabzon’a değil Türkiye’ye ve dünyaya mal olduğunu belirterek “Uzungöl'le ilgili imar, altyapı çevre düzenlemesi ve turizm boyutunu bütün kurumlarımız, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile hep birlikte görüşerek değerlendirmek istiyoruz. Uzungöl bizim için çok önemli bir turizm merkezi.

1-140.jpgSadece Trabzon’a değil Türkiye’nin ve dünyaya mal olmuş bir turizm alanıdır. Dolayısıyla Uzungöl’ü gözümüzün içi gibi korumamız, iyi bakmamız ve bu konuda iyi çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar imarda altyapıda belirli sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılarla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Burada hukuki sıkıntılar ve cezai yükümlülükler ile ilgili konular uzun sure devam edecek gibi gözüküyor. Geçmiş ile ilgili ne kadar temizlik yapabilirsek yapacağız. Ancak önümüzdeki süreçte neler yapabileceğimizi Uzungöl’ü ülke ve dünya turizminin ve Trabzon’un hizmetine ne kadar sunabiliriz hep beraberce değerlendireceğiz” dedi.

Uzungöl’ de yapılaşma ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili toplantıların daha koordineli gerçekleştireceklerini belirten Vali Öz, ”Burada yol alabilmemiz için bütün kurumlarımızın üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Ulaşım boyutuyla Karayolları, dere ıslahı, gölün temizliği ve diğer çalışmalarla ilgili Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü , Uzungöl’ün Milli Park olma dolayısıyla bu bölgede yapılan çalışmaları Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, hem imar hem de göl çevresinde yaptığımız düzenlemeleri Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, kanalizasyon, arıtma, imar boyutlarını ve ilgili diğer konuları Büyükşehir ve ilçe belediyemiz, Uzungöl’deki tesislerin denetimi eğitimi ve turizme hazırlanması boyutunu Kültür Müdürlüğümüz ile hep birlikte değerlendirip önümüzdeki dönemde Uzungöl’ün ülke ve dünya turizmine ve Trabzon’a hizmet etmesi için bir aradayız. Çalışmaları bundan sonra bir araya gelerek daha koordinasyonlu gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

UZUNGÖL'Ü YAŞATALIM

Uzungöl’ü gelecek nesillere bırakılması gerektiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Sayın Valimizin Uzungöl’le ilgili bir cümlesi hepimizin dileğidir. 'Uzungöl’ü yaşatalım' Uzungöl’ü gelecek nesillere ve tüm dünya insanlığına önemli bir yaşam alanı ve turizm merkezi olarak bırakalım” şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki saat süren toplantıdan sonra değerlendirme yapan Vali Öz, toplantının yararlı geçtiğini ifade ederek “Mevcut imar planının ciddi bir şekilde uygulanacağı bunun yanında yeniden koruma amaçlı kapsamlı bir plan çalışması başlayacak. Teresubat bentleri arasında balık geçişlerinin sağlanması için DSİ tarafından bir proje uygulanacak. Turizm enformasyon binasının yerinin değiştirilip Uzungöl’e ayak basıldığında ilk görülebilecek yere alınacaktır. Karayolunun sezon öncesi bakımının Karayollarınca yapılacak. Teleferik ve otopark konusunda Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler