Uzun sokak,meydan bölgesi canladırılacak

Trabzon’un kent meydanının tarihi ve kültürel kimliğinin öne çıkarılarak yeniden eski canlılığına kavuşturulmasını amaçlayan ve Uzun Sokak, Meydan ve Kahramanmaraş Caddesini kapsayan Açık AVM Projesi toplantısı TTSO’da yapıldı.Toplantıya Trabzon Valisi Dr

Uzun sokak,meydan bölgesi canladırılacak

Trabzon’un kent meydanının tarihi ve kültürel kimliğinin öne çıkarılarak yeniden eski canlılığına kavuşturulmasını amaçlayan ve Uzun Sokak, Meydan ve Kahramanmaraş Caddesini kapsayan Açık AVM Projesi toplantısı TTSO’da yapıldı.

Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan ve esnaflar katıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplantıda yaptığı konuşmada Trabzon’da ticaretin kalbinin attığı Uzun Sokak ve Meydan bölgesinin yeni bir anlayış ve vizyonla yenilenmesi ve şehre kazandırılması gerektiğini söyledi.

Vali Kızılcık, yurt dışında çeşitli örnekleri bulunan açık AVM’lerin bir benzerinin de bu alanda yapılabileceğini belirterek bu proje için konunun taraflarıyla kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise şehrin merkezini canlandıracak ve ticareti artıracak böyle bir projeye belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Amerika’ya yapılan ziyarette açık AVM projesinin güzel örneklerini gördüklerini söyledi.
Açık AVM projesinde sistemin bir bütün olarak çalıştığına dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu:

“Bu sistemin bütünlüğü içinde kişiler açık AVM’lere alışveriş yapmaya geliyorlar. Burada kendilerine dükkanların tanıtımları ve yapılan indirimlerle ilgili bilgilendirici broşürler veriliyor. Ve bu sistem çok etkili oluyor. Biz bu örnekleri gördükten sonra bunun benzerini Trabzon’da yapabiliriz diye düşündük”

Toplantıda daha sonra Uzun Sokak ve Meydan bölgesindeki işyeri sahipleri görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

Açık AVM Projesi toplantılarının devam etmesinin kararlaştırıldığı toplantıda şu başlıklar öne çıktı. Uzun Sokağın görsel olarak düzenlenmesi, Ara yolların rehabilite edilmesi, Mağaza konsepti oluşturulması, Işıklandırma yapılması, Trafik düzenlemesi yapılması, Süreci yönetmek için bir dernek kurulması.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel