Uzaktan kumandalı silah icadı!

Elektronik alanda çalışmalar yapan ve daha önce yaptığı icatlar nedeniyle gözaltına alınan ilkokul mezunu Mustafa Yiğit, yeni bir icada imza attı. Uzaktan kumandayla hareket eden otomobil projesi hazırlayan Yiğit, askeri alanda kullanılmak üzerine silah s

Uzaktan kumandalı silah icadı!

Elektronik alanda çalışmalar yapan ve daha önce yaptığı icatlar nedeniyle gözaltına alınan ilkokul mezunu Mustafa Yiğit, yeni bir icada imza attı. Uzaktan kumandayla hareket eden otomobil projesi hazırlayan Yiğit, askeri alanda kullanılmak üzerine silah sistemi de yerleştirdi. Oyuncak bir otomobilin kumandasını, kendi arazi aracına oluşturduğu sistemle kumanda edilmesini sağlayan Yiğit, insansız uzaktan kumandayla sürülebilen araç yapmayı başardı. Güvenli bir alanda aracın test sürüşünü yapan Yiğit,

oyuncak kumandayla aracı sürdü. Daha sonra insansız alanda güvenlik önlemi alınarak kurusıkı tabancalar aracın üzerine yerleştirildi. Burada yapılan denemelerde uzaktan kumandayla hareket ettirilen aracın üzerinden ateş açıldı. Uzaktan kumandaya eklenen ateş sistemi, ilginç görüntü oluşturdu. Tek oyuncak kumandayla insansız, kendi çalışan, hareket eden araç ilgi çekti.

Çeşitli icatlara imza attığını, en son insansız savunma aracı çalışması yürüttüğünü belirten Yiğit, oyuncak otomobil kumandasını gerçek araca uyarladığını, bir otomobil gibi hareket ettirip durduğunu, aracın hızlandığını, üzerine koyduğu silah sistemiyle de ateş ettiğini kaydetti. Yiğit, silahın kurusıkı olduğunu, güvenli bölge dışında kullanmadıklarını, sistemin insansız askeri araçlar olarak kullanılabileceğini göstermek istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler