Ürdün Heyeti Doğu Karadeniz'e hayran kaldı

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki illerinin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla DOKA tarafından desteklenen “Doğu Karadeniz’i Tanıtma Gezisi” etkinliği çerçevesinde bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini gezen Ürdün Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (J

Ürdün Heyeti Doğu Karadeniz'e hayran kaldı

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki illerinin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla DOKA tarafından desteklenen “Doğu Karadeniz’i Tanıtma Gezisi” etkinliği çerçevesinde bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini gezen Ürdün Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (JSTA Manager ) Mohammad Qawasmi başkanlığında Ürdün’ün en ünlü televizyon ve radyo temsilcileri ile Ürdün seyahat acente temsilcilerinden oluşan heyet onuruna akşam yemeği verildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, yemekte yaptığı konuşmada, Ürdünlü heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, son yıllarda Doğu Karadeniz'i ziyaret eden Arap turist sayısının her geçen yıl artarak devam ettiğini, bu gelişmelerin kendilerini ülke olarak, bölge olarak memnun ettiğini belirtti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Vahit Ketboğa da, son yıllarda bölgemizde turizm adına sevindirici gelişmeler yaşandığını belirterek, turizmin gelişmesi için DOKA olarak tanıtım, her türlü yatırım, işbirlikleri kurma, eşleştirme ve teşvik konularında gerek bölgede, gerekse Körfez ülkelerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını, Arap yetkililere ve yatırımcılara rehberlik ettiklerini söyledi. Ketboğa, "Dubai, Riyad ve Cidde fuarlarında tanıtımlar yaptık. Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, gazeteci, turizm acentesi ve önemli kuruluşları bölgemizde ağırladık. Yapılan çalışmalar sonucunda Bölgemize direk uçuşlar başladı. Haziran 2013'te ilk olarak Riyad'dan yapılan tarifesiz uçak seferlerinin ardından yelpaze genişledi. Ürdün heyetinin buradan memnun bir şekilde ayrıldığına inanıyorum. Biliyorum ki, bu geziden sonra Bölgemizde çok sayıda Ürdünlü turisti de göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ürdün Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (JSTA Manager ) Mohammad Qawasmi ise, Doğu Karadeniz’i çok sevdiklerini ve kendilerine gösterilen misafirperverliğe hayran kaldıklarını dile getirerek, çok kısa bir süre içerisinde Doğu Karadeniz Bölgesi’ne çok sayıda Ürdünlü'nün geleceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi ile yemek sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler