Üniversitenin kampüsünde ev!

Rize Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi yeni eğitim binaları için çevresindeki arazileri kamulaştırdı, kampus alanı oluşturdu. Ancak kamulaştırma bedeli konusunda uzlaşmaya varılamayan iki katlı ev, kampus arazisinin tam ortasında kaldı. Çözülemeyen sor

Üniversitenin kampüsünde ev!

Rize Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi yeni eğitim binaları için çevresindeki arazileri kamulaştırdı, kampus alanı oluşturdu. Ancak kamulaştırma bedeli konusunda uzlaşmaya varılamayan iki katlı ev, kampus arazisinin tam ortasında kaldı. Çözülemeyen sorun yargıya taşındı.

Çayeli İlçesi Yenipazar Mahallesi’ndeki RÜ’ye bağlı Eğitim Fakültesi’nde bin 700’e ulaşan öğrenci sayısı nedeniyle yetersiz kalan eğitim binalarına yenilerini eklemek için kampus alanı oluşturulmasına karar verildi. Bu nedenle fakülte binasının çevresinde bulunan arazilerin kamulaştırılmasına başlandı. İlk olarak çevredeki bir ilköğretim okulu yeni yapılan başka bir binaya taşınarak fakülteye devredildi, ardından çevrede bulunan 21 dönüm araziden 16 dönümü kamulaştırıldı. Çevresi kamulaştırılarak alınan ve planlanan kampus alanı ortasında kalan 77 yaşındaki Mustafa Kalyoncu’ya ait iki katlı evin kamulaştırma bedeli için anlaşma sağlanamadı. İki katlı evi ve çevresindeki arazi için teklif edilen 120 Bin Lira kamulaştırma bedelini kabul etmeyen Kalyoncu, konuyu yargıya taşıdı. Geçen ay açılan davada yargı süreci devam ediyor.

“HAK ETTİĞİ BEDEL ÖDENMEDEN EVDEN ÇIKMAYIZ”

Kendilerine teklif edilen kamulaştırma bedelinin düşük olduğunu ifade eden Mustafa Kalyoncu, “Evimizin çevresindeki araziler kamulaştırıldı. Biz de mahkeme yoluyla hakkımızı arıyoruz. Hak ettiği kamulaştırma bedeli ödenmeden evden çıkmayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel