Üniversitede şantaja hapis!

Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı, Rektör Yardımcısı ve bir Meslek Yüksek Okulu müdürüne rüşvet isteyerek şantaj yaptıkları iddiasıyla 2 kişi hakkında açılan dava sonuçlandı. Giresun Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme sanıklar D.O ve U.T

Üniversitede şantaja hapis!

Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı, Rektör Yardımcısı ve bir Meslek Yüksek Okulu müdürüne rüşvet isteyerek şantaj yaptıkları iddiasıyla 2 kişi hakkında açılan dava sonuçlandı. 

Giresun Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme sanıklar D.O ve U.T. üniversite yöneticilerine şantaj yaptıkları gerekçesiyle ayrı ayrı 1 yıl hapis cezası, para cezası ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik cezası verdi.

Kararın gerekçesinde yer alan bilgilere göre; sanıklar kurdukları haber web sitelerinde GRÜ Rektör Danışmanı Doç.Dr. Kültiğin Çavuşoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Kürşat Yapar ve Doç Dr. Zafer Türkmen'in kurucusu oldukları yurt hakkında ve üniversiteyle ilgili aleyhte haber ve yorumlar yaptılar.

Ardından, telefona açarak her üç akademisyenle bir pidecide görüştü ve bu yayınları taleplerinin karşılanması halinde söz konusu haberin siteden kaldırılacağını söyledi. Görüşme sonrasında sanık U.T. kendi telefonundan üniversitenin konser organizasyonlarının kendisine verilmesini istedi. Son olarak da "bari ayda 3-4 bin lira verin" dedi. Bütün talepleri kabul edilmeyen sanık U.T. ve D.O. yayınlarını kampanyaya dönüştürerek sürdürdüler.

Ancak suç duyurusunda bulunarak dava açan Rektör Danışmanı Çavuşoğlu, sanıklarla görüşme sürecinde tutanakla kayıt altına aldığı mesajları ve haklarında çıkan yazıları mahkemeye sundu.

2 yıl süren mahkeme sonucunda Hakim Meral Üstündağ, sanıkların şantaj suçunu işlediğine karar verdi. Mahkemenin kararına göre, sanıklar TCK'nın 107/1 maddesi gereğince 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak bu cezaları indirilerek 10 ay hapis, 80 lira para cezasına çevrilerek ertelendi. Mahkeme ayrıca sanıklara 5 yıl denetimli serbestlik cezası ile bin 500 TL mahkeme masraflarını ödeme cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel