Umut Turu Giresun'a ulaştı

 ABD'li Profesör Len ve Susan Lodısh çifti, 17 yıl önce ALS hastalığından dolayı kaybettikleri yakınları için her yıl farklı bir ülkeye giderek pedal çeviriyorlar. 70 yaşındaki Profesör çift bu yıl ise Türkiye'den Karadeniz Bölgesi'ni seçtiler. Amerika'da

Umut Turu Giresun'a ulaştı

 

ABD'li Profesör Len ve Susan Lodısh çifti, 17 yıl önce ALS hastalığından dolayı kaybettikleri yakınları için her yıl farklı bir ülkeye giderek pedal çeviriyorlar. 

70 yaşındaki Profesör çift bu yıl ise Türkiye'den Karadeniz Bölgesi'ni seçtiler. Amerika'dan uçakla Batum'a gelen çift burada bisikletle Giresun'a ulaştılar.Giresun’da mola veren çift Türkiye’deki Umut Turu'larını Samsun’da bitireceklerini söylediler. ALS Hastalığı için bugüne kadar derneklerine 17 yıl boyunca pedal çevirerek yaklaşık 3 Milyon TL para toplayan çift, bu yıl ki gezilerinin gelirini Türkiye’deki derneğe bırakacaklarını söylediler.

Len ve Susan Lodısh çifti "Dünya'da ALS Hastalığına dikkat çekmek ve yardım toplamak için pedal çeviriyoruz. Umarız bu konuda herkes gereken mesajı alır. Türkiye'ye ilk defa geliyoruz ama çok güzel bir ülke. Aynı zamanda yerdım sever ve misafirperver bir ülke olduğunu gördük” dedi.

Umut Turu yolunda çifte Türkiye’de Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz eşlik ederken, Giresun’a ulaşan Umut Turu yolcularını Giresun Belediye Başkanı Ömer Cinel karşılayarak kendilerine fındık paketi hediye etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel