Uluslararası Öğrenci Buluşması

 Trabzon'da ''1. Uluslararası Öğrenci Buluşması'' düzenlendi. Atatürk Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yüksel Keleş,

Uluslararası Öğrenci Buluşması

 

Trabzon'da ''1. Uluslararası Öğrenci Buluşması'' düzenlendi. 

Atatürk Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yüksel Keleş, davetliler ile yabancı öğrenciler katıldı. 

 Etkilikte konuşan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Keleş, Türkiye'nin 152 ülkeden 26 bin öğrenciye ev sahipliği yaptığını ifade ederek, Trabzon'da eğitim gören yabancı öğrenci sayısının ise 591 olduğunu söyledi. 

 Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi ile organize ettikleri etkinlikle kentin tanıtımına önemli katkı sağlanacağını belirten Keleş, şöyle devam etti: 

''Bu kapsamda öğrenciler kendi ülkelerine ait eşyaları sergileyecek. Bunların içerisinde ülkelere özgü yerel kıyafetler, yemekler, kültürel ögeler ve folklorik malzemeler yer alacak. Ayrıca, stantların arkasına yerleştirilecek panolarda ülkelerin harita ve bayrakları ve ülkeyi tanıtan fotoğraflar bulunacak. Türkiye'de misafir öğrenci olan gençler, kendi kültürlerini tanıtmanın yanında diğer kültürlerle tanışma fırsatı da bulacak.'' 

  Konuşmanın ardından ülkelere ait ürünlerin sergileneceği stantlar açıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel