Uluslararası Öğrenci Buluşması başlıyor

 Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile 29 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı İstanbul'da yapıldı. BAKAN KILIÇ KONUŞMA YAPTIFeshane'deki açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Su

Uluslararası Öğrenci Buluşması başlıyor

 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile 29 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı İstanbul'da yapıldı.
 
BAKAN KILIÇ KONUŞMA YAPTI
Feshane'deki açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu buluşmaları hem bakanlık olarak hem de hükümet katında kalben çok önemsediklerini vurgulayarak, ''Ülkemizde yaklaşık 40 bin gencimiz var ki çok farklı ülkelerden, coğrafyalardan geldiler. Farklı renklere, farklı milletlere mensuplar ama Türkiye'de hepimizin tek bir millet olduğu gerçeğine tanıklık ediyorlar'' dedi.  
 
KKTC'de uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacaklarını anlatan Kılıç, ''Pazartesi günü KKTC'ye gideceğiz. KKTC Akdeniz'in ortasında kimliği Türk, inancı İslam olan bir bağımsız ülke. Bugün dünyada KKTC'yi Türkiye Cumhuriyeti'nden başka tanıyan maalesef bir tek devlet yok. Orada da biz derdimizi, kaygımızı anlatamadık. Şimdi KKTC'de kendi devlet tarihinin ilk uluslararası organizasyonunu gerçekleştireceğiz. 7 farklı ülkeden 500 sporcu gençle birlikte KKTC'de 3 gün boyunca çok sayıda branşta uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacağız'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel