Uluslararası dede korkut kültür ve sanat şenlikleri

Bayburt Belediyesince düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yapılması planlanan müzik ve eğlence programları, Gazze ve İslam ülkelerinde yaşananlardan dolayı iptal edildi. Belediye Başkanı Mete Memiş, düzenlediği basın

Uluslararası dede korkut kültür ve sanat şenlikleri

Bayburt Belediyesince düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yapılması planlanan müzik ve eğlence programları, Gazze ve İslam ülkelerinde yaşananlardan dolayı iptal edildi.

 

Belediye Başkanı Mete Memiş, düzenlediği basın toplantısında, çok yakın bir zamanda Soma'da 301 kişiyi kaybettiklerini anımsattı.

 

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin devam ettiğini belirten Memiş, "Acılar devam ediyor, hüzünler devam ediyor. Özellikle Gazze ve Filistin, İsrail'in yaptıklarıyla çalkalanıyor. Acı, gözyaşı ve kan var. Tüm bu acılar yaşanıyorken biz Bayburt Belediyesi olarak hükümetimiz ve AK Parti Genel Merkezi'nin de görüşleriyle Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri'nin eğlence ve müzik bölümlerini iptal ediyoruz. Çünkü kardeşlerimiz üzülürken bizim sevinmemiz mümkün değildir. Kardeşlerimiz ağlarken bizlerin gülmesi mümkün değildir" dedi.

 

Memiş, 31 Temmuz-3 Ağustos'ta gerçekleştirilmesi planlanan şenliğin, müzik ve eğlence bölümlerinin iptal edilmesiyle 2 güne düşürüldüğü ve 31 Temmuz-1 Ağıustos arasında yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler