Ukrayna'daki kriz Trabzonlu ihracatçıları vurdu

Türkiye'den Rusya Federasyonu'na ihracatta, Ukrayna'daki kriz nedeniyle Gürcistan üzerinden transit geçişli Kazbegi-Verhni Lars Sınır Kapasının yoğun kullanılmasının geçiş belgelerinde sorun yaşanmasına neden olduğu bildirildi.Doğu Karadeniz İhracatçılar

Ukrayna'daki kriz Trabzonlu ihracatçıları vurdu

Türkiye'den Rusya Federasyonu'na ihracatta, Ukrayna'daki kriz nedeniyle Gürcistan üzerinden transit geçişli Kazbegi-Verhni Lars Sınır Kapasının yoğun kullanılmasının geçiş belgelerinde sorun yaşanmasına neden olduğu bildirildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna'da krizin yaşanması ile bu ülke üzerinden Rusya Federasyonu'na transit geçiş yapılarak gerçekleştirilen ticaretin durma noktasına geldiğini ifade etti.

Rusya Federasyonu'na deniz yolu ve Ukrayna üzerinden ihracat gerçekleştiren firmaların Ukrayna'daki kriz üzerine farklı arayışlara girdiğini vurgulayan Gürdoğan, "Bunun üzerine Gürcistan üzerinden transit geçişli Kazbegi-Verhni Lars Sınır Kapısı yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı ve Türk şirketlerinin transit geçiş belgeleri bitti" dedi.

Nisan ayı içerisinde tekrar geçiş belgelerinin düzenleneceğini kaydeden Gürdoğan, şöyle devam etti:

"Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı'nın bu konuda yoğun bir gayreti var. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Belgelerin nisan ayından önce verilmesi konusunda görüşmeler aralıksız sürüyor. Bizim için bir günün, bir saatin bile çok büyük önemi var. Kazbegi-Verhni Lars Sınır Kapısının açılmasında Türk yetkililerin çok emeği oldu. Buna rağmen, Gürcistan ve yabancı uyruklu araçların bu kapıyı kullanarak Rusya Federasyonu'na girmeleri, arkalarından bakmamız, bizleri üzmektedir. Bu kapının açılmasında Türkiye olarak verdiğimiz uğraşlar ve emeğin her şeyden önce Türk nakliye ve ihracatçıları açısından çok büyük önemi var."

Ahmet Hamdi Gürdoğan, transit geçiş belgesi sorunun en kısa sürede çözülmesi için yetkililerden daha fazla destek istediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler