Üçüz nineleri ölüm ayırdı

Ordulu üçüz nineleri kanser ayırdı

Üçüz nineleri ölüm ayırdı

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde yaşayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın talimatıyla 3 yıl önce kendilerine ev yapılan, tek yumurta üçüzlerinden 84 yaşındaki Hayriye Sarı, ilik kanserinden hayatını kaybetti.  

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Yazlık Mahallesi'nde oturan üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı, 3 yıl önce konuk olarak katıldıkları bir televizyon programında barındıkları ev ile ilgili sıkıntılarını dile getirince, programı izleyen dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan bu durumdan etkilendi. Emine Erdoğan'ın talimatıyla Perşembe Kaymakamlığı tarafından eski ev yıkılarak, yerine 2 katlı 53 metrekare ev yapıldı. Üçüzlerin bütün ihtiyaçları da İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SDYV) tarafından sağlandı.  Birlikte yaşayan üçüzlerden Hayriye Sarı, rahatsızlanarak Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavide kendisine ilik kanseri teşhisi konuldu. Uzun süredir tedavi gören Hayriye Sarı, Fatsa Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde bu sabah tedavi görürken kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ 

15 gündür ilik kanseri teşhisiyle tedavi gören, bu sabah hayatını kaybeden üçüz ninelerden Hayriye Sarı’nın cenazesi Perşembe İlçesi’ne bağlı Yazlık Mahallesi’ndeki evlerinin önüne getirilerek burada helallik alındı. Hayriye sarı, daha sonra Yazlık Camii’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yazlık Mahallesi’nde bulunan mezarlıktaki aile kabristanlığında toprağa verildi. 

Ordu Vali Yardımcısı Halil Karpuz, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende kardeşlerini kaybeden Emriye ve Hacer Sarı, cenazede güçlükle ayakta dururken, taziyelerle teselli bulmaya çalıştı. Üçüz ninelerin 'Garabaş' isimli köpeğinin cenaze boyunca tabutun başından ayrılmaması dikkat çekti.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 16 Ocak tarihinde Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Hayriye Sarı'yı ziyaret etmiş, kardeşleriyle buluşturarak kendilerine doğum günü sürprizi yapmıştı.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel