Ucunda hem para hem de iş var!

Trabzon Ticaret Borsası’nın balıkçılık eğitimi projesine katılacaklara 8 ay süreyle günde 8 Avro verilecek.Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde Trabzon Ticaret Borsası

Ucunda hem para hem de iş var!

Trabzon Ticaret Borsası’nın balıkçılık eğitimi projesine katılacaklara 8 ay süreyle günde 8 Avro verilecek.

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından balıkçılık alanında uygulanacak “Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın” projesi kapsamında eğitime tabii tutulacakların başvuruları sürüyor.

 

TTB Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Şükrü Erüz, balıkçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla hazırlanan proje için başvuruların başladığını belirterek, “Başvurular için son tarih 1 Şubat 2011’dir. Proje eğitimine katılabilmek için 19-20 yaş grubu arasında ve işsiz ve  Su Ürünleri Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi ve fakültelerin biyoloji bölümlerinden mezun ya da son sınıf öğrencisi olmak gerekiyor” dedi.

 

Şükrü Erüz, başvuranlar arasından seçilecek kursiyerlerin, 2 ayı staj olmak üzere toplam 8 ay uygulamalı ve teorik eğitime tabii tutulacaklarını ve bay-bayan kursiyerlere günde 8 avro ödeneceğini söyledi.

Erüz; “Kursa katılacaklar, hem öğrenecekler, hem para alacaklar, hem de kurs sonunda başarı gösterirlerse istihdam edilecekler. Ayrıca kendi işlerini bile kurabilecekler” diye konuştu.

 

Kursa katılanlara, balık yetiştiriciliği, işlemesi, hastalıkları, mikrobiyal kontrol, dalgıçlık ve girişimcilik eğitimleri verilecek.

 

Başvurular www.ttbbalik.org.tr web sitesinden form temin edilerek yapılabiliyor. Kabul işlemleri Borsanın Pazarkapı Mahallesindeki binasında yapılıyor. 0462.326.77.71 nolu telefondan da bilgi edinilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel