"Üçümüz birlikte seviştik!"

Samsun'da karısını arkadaşıyla aynı yatakta yakalayıp öldüren kişinin yargılanmasına devam edildi.Samsun'da eşi ile aynı yatakta yakaladığı arkadaşı, 43 yaşındaki Sabahattin Yener'i baltayla öldürüp cesedini 10 parçaya bölerek ırmağa atttığı öne sürülen 3

"Üçümüz birlikte seviştik!"

Samsun'da karısını arkadaşıyla aynı yatakta yakalayıp öldüren kişinin yargılanmasına devam edildi.

Samsun'da eşi ile aynı yatakta yakaladığı arkadaşı, 43 yaşındaki Sabahattin Yener'i baltayla öldürüp cesedini 10 parçaya bölerek ırmağa atttığı öne sürülen 39 yaşındaki Engin Payaz ile eşi 32 yaşındaki Reyha Payaz'ın yargılanmasına devam edildi.
"EŞİMİN YANINDA AĞABEY DİYORDUM"

Kanıtları yok etme suçundan tutuklu yargılanırken tahliye olan Reyha Payaz, bu kez cinayete iştirak suçundan açılan davanın duruşmasında hakim karşısına çıktı. Cinayete karışmadığını öne süren Payaz, "Sabahattin ile ilişkimiz olduğundan şüphelenmesin diye eşimin yanında ona 'ağabey' diyordum. Oğlum 1-2 kez bizi aynı yatakta çıplak gördü. Babasına söylememesi için ona hediyeler aldım. Olay akşamı da eşim uyuyana kadar bekledik. Sonra ilişkiye girdik" dedi. Dava, Payaz çiftinin iki çocuğunun dinlenmesi için ertelendi.Olay, İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılı Mart ayında meydana geldi. Denizli'de inşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz, tatil için ailesinin yanına geldi. Payaz, akşam evlerine misafir olarak gelen arkadaşı 3 çocuk babası Sebahattin Yener ile birlikte bir süre alkol aldı. Aldığı alkolün etkisiyle sızan Payaz, gece geç saatlerde uyanınca eşi Reyha Payaz ile arkadaşı Sebahattin Yener'i aynı yatakta uyurken gördü. Payaz, odun kesmekte kullandığı baltayı alarak Yener'i başına vurarak öldürdü. Bu sırada uyanan eşine de tokat atarak bayıltan Engin Payaz, cesedi tuvalete götürerek parçaladı. Engin Payaz'ın daha sonra poşete koyduğu ceset parçalarını Mert Irmağı'na attığı öne sürüldü. 4 gün sonra ihbar üzerine eve gelen polis, çifti gözaltına aldı. Engin Payaz, planlayarak adam öldürmek suçundan, eşi Reyha Payaz ise delilleri yok etmek suçundan tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki sanıktan Reyha Payaz, geçen yılın Eylül ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, bu kararın ardından Yener ailesinin avukatı Ata Giritli'nin yeni bulunan deliller ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına baş vurarak Reyha Payaz hakkında 'cinayete iştirak' suçundan ikinci bir dava açılmasını sağladı. Planlayarak adam öldürmeye suçuna iştirak ettiği iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle bugün hakim karşısına çıkan Reyha Payaz, suçlamaları kabul etmedi.

"ÜÇÜMÜZ BİRLİKTE SEVİŞTİK"

Duruşmada savunma yapan Reyha Payaz, cinayet olayına karışmadığını söyledi. Payaz, "Selahattin ile olan ilişkimizi onun eşi biliyordu. Hatta bir seferinde onların evinde üçümüz birlikte seviştik. Ancak, benim eşim ilişkimizi bilmiyordu. Şüphelenmesin diye onun yanında Selahattin'e 'ağabey' diyordum. Olay akşamı Sebahattin beni arayıp akşam geleceğini söyledi. Alkol alıp eve geldi. Eşim, Selahattin ve ben birlikte içtik. Engin uykusu gelince yatmaya gitti. O uyuyana kadar bekledik. Sonra da ilişkiye girdik. Aldığımız alkolün etkisiyle uyuyakalmışız. Bir ara yüzümde bir ıslaklık hissetim ve uyandım. Baktığımda eşim, Sebahattin'in kafasına baltayı vurmuştu. 'Bu ne rezillik?' diyerek bana da vurmak için baltayı kaldırdı. Sebahattin'in beni zorladığını, tehdit ettiğini söyleyerek kendisini kandırdım. Bana tokat attı. Şoka girmiştim. Zaten duvara çarpınca da kendimden geçtim. Bir süre sonra kendime geldiğim de eşim banyoda cesedi parçalıyordu. Sonra da parça parça götürdü."

Evdeki kan lekelerini ve cinayetle ilgili delilleri kendisinin yok ettiğini kabul eden Reyha Payaz, ölen Sebahattin Yener ile olan ilişkisini çocuklarının da bildiğini dile getirerek, "Oğlum 1-2 kez bizi aynı yatakta çıplak gördü. Ancak babasına söylememesi için ona hediyeler aldım. Olay akşamı Sebahattin benim yanımda eşini arayıp, benim yanımda olduğunu söyledi. Engin beni tehdit ettiği için kimseye bir şey söylemedim. Korktuğum içinde evdeki kan lekelerini temizledim" dedi. Tutuklu yargılanan Engin Payaz'da eşinin savunmalarına katılarak, "Cinayeti planlamadım. Onları çıplak aynı yatakta görünce şoka girdim. Reyha, bu olaya hiç karışmadı. Sadece benden korkusuna evdeki kanları temizledi" diye konuştu.
"EŞİMİ PLANLAYARAK ÖLDÜRDÜLER"

Duruşmaya katılan Sebahattin Yener'in eşi 42 yaşındaki Ayşe Yener ise, tutuksuz sanık Rehya Payaz'ın yalan söylediğini belirterek, "Bizim eve geldiği doğrudur. Ancak, benim yanımda eşime Sebahattin 'ağabey' diyordu. Kocasının kendisine bakmadığı ve başka erkeklere sattığını söyleyip para istiyordu. Üçümüz birlikte cinsel ilişkiye girmedik. Böyle bir şey hiç olmadı. Bunların eşime 60 bin TL borçları vardı. Bu yüzden plan yapıp eşimi öldürdüler. Bu kadının da tutuklanmasını istiyorum" dedi. Mahkeme, Payaz çiftinin 12 ve 15 yaşındaki iki çocuğunun dinlenmesi için davayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler