Üç ülke Bakanları Trabzon’da

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Biz Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan olarak, bu üçlü işbirliği alanlarını daha da genişletmeye ve sınır şehirlerinde bu işbirliği alanlarının köprü ve temellerini atmaya kararlıyız" dedi.Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri

Üç ülke Bakanları Trabzon’da

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Biz Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan olarak, bu üçlü işbirliği alanlarını daha da genişletmeye ve sınır şehirlerinde bu işbirliği alanlarının köprü ve temellerini atmaya kararlıyız" dedi.

Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze'nin katılımıyla Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilecek, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, bugün tarihi bir gün yaşandığını, tarihi bir adım atıldığını belirterek, "Bu vesileyle zaten çok gelişmiş olan ikili ilişkilerimize bir üçüncü boyut katıyoruz ve üçlü zeminde birlikte gerçekleştirdiğimiz, bütün Kafkasya'nın, Avrasya'nın geleceği açısından önem taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Kars gibi doğal gaz ve tren yolu hatlarının ulaştığı seviye bakımından çok büyük bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan olarak, bu üçlü işbirliği alanlarını daha da genişletmeye ve sınır şehirlerinde bu işbirliği alanlarının köprü ve temellerini atmaya kararlı olduklarını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün başlattığımız bu üçlü süreç Karadeniz, Hazar ve Akdeniz arasında, denizlerimiz arasında büyük bir köprü oluşturacak ve böylece bu üç deniz aslında birbirine bağlanacak. Bakü-Tiflis-Ceyhan'da olduğu gibi, bu kez bu üçlü mekanizmalarla ulaştırma, enerji, ekonomi, bir çok konularda attığımız adımları daha sağlam temellerle geliştirme imkanı bulacağız. Ayrıca bu üçlü mekanizma bölgesel barış, istikrar ve refaha da büyük katkıda bulunacak. İnşallah bugün alacağımız kararlarla bu toplantıları düzenli hale getireceğiz. İki değerli arkadaşım, dostum, kardeşim güzel bir teklifte bulundular. İnşallah bundan sonraki toplantıyı Batum'da yapacağız, Gürcistan'da, daha sonra Azerbaycan'ın güzel bir şehrinde Elmar bey bizi nerede ağırlarsa orada yapacağız. Böylece en geç 6 ayda bir, üç bakan bir araya gelerek bölgesel konulardaki işbirliği alanlarını gözden geçireceğiz. İlk adımı  Trabzon'da atmış olmaktan duyduğumuz memnuniyeti de ifade ediyoruz."

Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel