Üç ilde 13 bin fidan toprakla buluştu

Giresun Orman Bölge Müdürlüğünce Giresun, Ordu ile Sivas'ın Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde, 2017 yılında 13 bini aşkın fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

Üç ilde 13 bin fidan toprakla buluştu

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2017 yılı için sosyal ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, sene içerisinde sürdürülen faaliyetlerde 13 bin 256 fidanın sorumluluk alanlarındaki üç ilde toprakla buluşturulduğu kaydedildi.

Giresun'da 2 kilometre yol kenarının ağaçlandırılarak bin 400 fidanın dikiminin yapıldığına işaret edilen açıklamada, "10 ibadethane çevresi ağaçlandırması yapılıp bin 200 fidan dikimi gerçekleştirildi. 5 mezarlık ağaçlandırması için bin 500 fidan ve 23 okul bahçesinin ağaçlandırılmasında da bin 481 fidan dikildi." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Ordu'da 86 ibadethane, okul ve okul ile 2 kilometrelik yol kenarının ağaçlandırılması çalışmaları kapsamında bin 925 fidanın toprakla buluşturulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Sivas'ın Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde, iki ibadethane çevresi ağaçlandırması yapılıp 250 fidan, 7 mezarlık ağaçlandırması için 500 fidan ve 4 okul bahçesinin ağaçlandırması için 5 bin fidan dikildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel