U20 Dünya kupasında kura çekimi bugün

U20 Dünya Kupası kuraları çekiliyorTürkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın kura çekimleri bugün (25 Mart 2013 Pazartesi)   İstanbul'da gerçekleştirilecek. The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleşt

U20 Dünya kupasında kura çekimi bugün

U20 Dünya Kupası kuraları çekiliyor

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın kura çekimleri bugün (25 Mart 2013 Pazartesi)   İstanbul'da gerçekleştirilecek.

 The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleştirilecek kura çekimi saat 19.00'da başlayacak.

Etkinliğe, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin yanı sıra, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve eski milli futbolcular Hakan Şükür ile Rüştü Reçber de katılacak.

AFRİKA'DAN 4 TAKIM

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na, Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan (CAF) katılacak 4 takım belli oldu.

Cezayir'de, Afrika'nın en iyi 8 ekibini bir araya getiren ve 30 Mart Cumartesi günü tamamlanacak CAF 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Mısır, Mali, Gana ve Nijerya, organizasyona katılmaya hak kazandı.

Böylelikle, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda mücadele edecek 24 takımın 23'ü kesinleşmiş oldu. Turnuvaya Okyanusya Futbol Konfederasyonu'ndan (OFC) katılacak ülke ise 29 Mart Cuma günü belli olacak.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılması kesinleşen 23 ülke şöyle:

Türkiye, İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan, Güney Kore, Avustralya, Irak, Özbekistan, Kolombiya, Paraguay, Uruguay, Şili, ABD, Küba, El Salvador, Meksika, Mısır, Mali, Gana ve Nijerya.

FIFA U-20 Dünya Kupası'nın grup torbaları şu şekilde:

1. TORBA

İspanya - UEFA (Avrupa) U-19 Şampiyonası galibi

Güney Kore - AFC (Asya) U-19 Şampiyonası galibi

Kolombiya - CONMEBOL (Güney Amerika) U-20 Şampiyonası galibi

CAF (Afrika) U-20 Şampiyonası galibi

Meksika - CONCACAF (Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler) U20 Şampiyonası galibi

OFC (Okyanusya) U-20 Şampiyonası galibi

 

2. TORBA

Avustralya

Irak

Özbekistan

CAF U-20 Şampiyonası'nın galibi dışında gelecek 3 takım

 

3. TORBA

Paraguay

Uruguay

Şili

ABD

Küba

El Salvador

 

4. TORBA

Türkiye

Fransa

İngiltere

Portekiz

Yunanistan

Hırvatistan

24 takım 6 grupta mücadele edecek

24 takımın 6 gruba ayrılacağı kura çekiminde Avrupa Kıtası'nın Şampiyonu İspanya, A Grubu'nda 1. Torba'da yer alacak ve tüm grup maçlarını İstanbul'da oynayacak. 1 Torba'nın diğer takımları 5 konfederasyonun şampiyonlarından oluşacak. AFC (Asya Futbol Konfederasyonu) ve CAF'ın (Afrika Futbol Konfederasyonu) geriye kalan temsilcileri ise 2. Torba'da, CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu), CONCACAF (Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu) katılımcıları da 3. Torba'da bulunacak. C Grubu'nda mücadele edecek ev sahibi Türkiye ile UEFA'dan katılan 5 takım ise kura çekiminde 4. Torba'da yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel