Türkiye'nin en önemli sorunu ne?

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Kara Yolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şahin, mesajında, Türkiye'de çağın en önemli sorunlarından birisinin de"Trafik Emniyeti" olduğuna işaret etti.Hızla artan taşıt sayısıyla trafik kur

Türkiye'nin en önemli sorunu ne?

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Kara Yolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şahin, mesajında, Türkiye'de çağın en önemli sorunlarından birisinin de"Trafik Emniyeti" olduğuna işaret etti.

Hızla artan taşıt sayısıyla trafik kuralları ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini veya sakat kaldığını belirten Şahin, şunları kaydetti: "Trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimi olan bu haftanın amacına ulaşması adına, düzenlenecek etkinliklerle bireysel ve toplumsal duyarlılıkla, birey olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirmeliyiz ve trafik akışının düzenini toplumsal düzeyde sağlamalıyız.

Trafik kazalarının önlenmesi ve kara yolu seyahatlerinin emniyet içinde yapılabilmesi için sadece kara yolu alt yapısının güvenli seyahate uygun hale getirilmesi yanında genç nesillerin, sürücülerin, yayaların eğitilmesi gerekmektedir."Şahin, trafik kazalarının sadece polisiye yöntemlerle önlenmesinin imkansız olduğunu ifade ederek, "Kazaların yol açtığı maddi ve manevi felaketlerden korunmak için toplumda trafik bilincinin oluşturulması gerekmektedir. Trafik konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu vesileyle bütün sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel