Türkiye'nin en büyüğü Trabzon'a kuruluyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ nın katkılarıyla Türkiye’ nin en büyük doğal yaşam parkı ve geçici hayvan bakımevi Trabzon’da kuruluyor. Tesis, Bakanlık tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Maçka ilçesi, Çağlayan mahallesinde, Esiroğlu

Türkiye'nin en büyüğü Trabzon'a kuruluyor!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ nın katkılarıyla Türkiye’ nin en büyük doğal yaşam parkı ve geçici hayvan bakımevi Trabzon’da kuruluyor.
 
Tesis, Bakanlık tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Maçka ilçesi, Çağlayan mahallesinde, Esiroğlu mevkii sınırları içerisine bulunan 82 bin 900 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. 22 Ocak 2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen 4 milyon 240 bin lira yatırım bedelli projeye Bakanlık ta 2 milyon 400 bin liralık katkı sağlayacak. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerine hizmet edecek kapasiteye sahip olacak.
 
Barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin bulunduğu proje kapsamında kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek.
 
YABAN HAYVANLARI REHABİLİTASYON SONRASI DOĞAYA SANILACAK
 
82 bin 900 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek proje kapsamında, habitatları bölgede bulunan çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, ayı, yaban keçisi, vaşak gibi yaban hayvanlarından yaralı, güçten düşmüş, tedaviye muhtaç olanların tedavileri ardından da doğal yaşama dönmeleri için rehabilitasyonlarının yapılacağı Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde kurulacak. Yaban hayvanları tedavileri için bölge dışına çıkılmasına gerek kalmayacak. Yerinde tedavi ile daha çok yaban hayvanı kısa sürede tedavileri edilecek, rehabilitasyonları sonrasında sağlıklı bir şekilde doğaya kavuşacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel