Türkiye'de ihracata Trabzon damgası!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2013 yılı verilerine göre hazırlanan Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması sıralamasında Trabzon’dan 9, Rize'den 2 ihracatçı firma yer aldı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan,

Türkiye'de ihracata Trabzon damgası!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2013 yılı verilerine göre hazırlanan Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması sıralamasında Trabzon’dan 9, Rize'den 2 ihracatçı firma yer aldı. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 26 sektörün bulunduğu ülke ihracatında, 3 sektör birincisinin de bölge illerinden çıktığını dile getirdi.

Gürdoğan, fındık ve mamülleri sektöründe Trabzonlu firma Oltan Gıda Maddeleri İhracat İthalat ve Tic.Ltd.Şti'nin sektör birincisi, Yaş meyve sebze sektöründe Trabzonlu firma Kalyoncu Nakliyat Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti. sektör birincisi, Madencilik ürünleri sektöründe Rize'deki Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş’nin sektör birincisi olduğunu dile getirdi.

Gürdoğan, firmalara ödüllerinin muhtemelen 7 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da yapılacak TİM genel kurul toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini dile getirdi. Gürdoğan; başarılı firmalar yanında belli sektörlerde önemli yatırımları ile ülkemiz ve bölge ihracatına ve dolayısıyla istihdam ve ekonomisine büyük katkı sağlayan bölge ihracatçılarının performanslarını her geçen yıl üst sıralara yükseltmeleri nedeniyle ihracatçıların bu başarılarını takdirle karşıladığını söyledi.

Gürdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayınlanan bu sıralama incelendiğinde Doğu Karadeniz Bölgesinin başarı sıralamasında ve ilk 1.000 ihracatçı arasında firma sayısı performansı ile başarılı bir sıralamada olduğu ve ülke ve bölge ekonomisine önemli oranda katkı sağladığının açıkça ortaya çıktığını anlattı.

Madencilik sektöründe tüm uluslararası standartlara sahip olma yanında, güvenlik ve çalışma standartları açısından ülkemizin en üst düzeyde modern maden tesislerine sahip olduğunu belirten Gürdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölge içinde ticarete konu olabilecek düzeyde arazi yapısı olumsuzlukları ile yeterli üretimin yapılamadığı yaş meyve sebze sektöründe, sektör birincisinin Trabzon’dan çıkması da ayrı bir başarı hikayesi olarak karşımıza çıkmaktadır. ”

Trabzon'da ilk 1.000 ihracatçı firma içinde yer alan 9 firmadan 4 firma fındık ve mamulleri sektöründe, 4 firma yaş meyve sebze mamulleri sektöründe, 1 firma sanayi grubu-otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteriyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel