Türkiye'de hala daha çocuklar ölüyor!

Trabzon Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile alakalı açıklamada bulundu. İkinci, " Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın 94. yılını kutluyoruz. Bu vesile ile eğitimde ve bilimde

Türkiye'de hala daha çocuklar ölüyor!
Trabzon Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile alakalı açıklamada bulundu. İkinci, " Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın 94. yılını kutluyoruz. Bu vesile ile eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici girişim ve uygulamaların etkisini arttırdığı, eğitim sisteminin pek çok yönden kuşatma altına alındığı günümüz koşullarında, yurtta ve dünyada barış savunusu, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla öncü rol oynamış olan ve bugünü çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk"ü saygıyla anıyoruz.
 
Sevgiyle, gururla kutladığımız, koltuklarımızı geçici de olsa çocuklara verdiğimiz bu gün çocukların yaşadığı ağır sorunları, okulda, sokakta, hatta çalışırken karşı karşıya kaldığı tehlikeleri, sefaleti ortadan kaldırmıyor. Bu açıklamayı yaparken dahi ülkemizde şu anda yüzlerce çocuk sanayi tesislerinde, tarlalarda, atölyelerde zor şartlar altında çalışmakta, cılız vücutları ile akşam eve götürecekleri ekmeğin kaygısını taşımaktadır."dedi. 
 
Konuşmasına ikinci, " Yollarda su, mendil,simit,sakız satan, zabıtadan köşe bucak kaçarak ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar ne yazık ki bayram heyecanını yaşayamamaktadır. 21.yy Türkiye'sinde;Çöp toplayarak ailesine katkı sunmaya çalışan, sağlığı bozulan çocuk işçilerden, GDO'lu ürünleri yedirdiğimiz, adeta kobay olarak kullanılan yüzlerce kanserli çocuğumuzdan, Çocuklarına ekmek bulamayan baba, süt içiremeyen annenin çocukları ile birlikte intihar ettiği soğuk nehir sularındaki cansız bedenlerinden,  Gezi Direnişi sırasında hedef gösterilerek atılan gaz fişeği başına isabet eden ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren
 
15 yaşındaki Berkin Elvan, geçmiş yıllarda devlet şiddetine kurban giden Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol" Enes Ata ve diğerlerinden, Mayın ve saldırılarda ölen yüzlerce çocuktan, 2013 yılı içinde okul çağında olmasına rağmen çalışmak zorunda bırakılan iş cinayetlerine kurban giden 55 çocuk işçiden,  Ne yazık ki siyasi iktidarın eğitimde yarattığı kaos ve eğitim adına verdiği fetvalar ile çocuk gelin olmaya zorlanan, kimi zaman da cinsel istismara uğrayan, töre cinayetlerine kurban giden o küçük bedenlerden bahsediyoruz."ifadelerini kullandı. 
 
Bugün Türkiye"de cezaevlerinde halen 1879 çocuk tutuklu ve hükümlü bulunduğunun altını çizen İkinci, " Bütün bu rakamlar, Türkiye"de yaşayan çocukların her an tehdit altında olduğunu, devletin onları korumak ve geleceklerini güvence altına almak yerine, çocukların can güvenliğine bizzat kast eden, onları kazanmak yerine toplumdan dışlayan uygulamalarda ısrar ettiğini gösteriyor. Milyon dolarları küçük miktarlar diye telaffuz eden, adeta toplumun aklıyla alay eden vicdanlarını kutulara ve sandığa sığdıran anlayışların çocuk bayramından bahsetmeleri gerçekçi ve inandırıcı değildir. Çocukların yaşadığı bu travmalar, ne alanlara, ne sandıklara ne kutulara ne de vicdanlara sığar.
 
Tüm çocukların, aileleri ile birlikte eğitim ve sağlık hakkından parasız ve eşit koşullarda yararlandığı, çocukların çocukluğunu çocukken yaşadığı; barış, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla güvenli bir ortamda yetişip, gelecek kaygısı duymayacağı bir ortam yaratıldığında 23 Nisan gerçek anlamına uygun olarak kutlanabilecektir. Eğitim Sen olarak sonuna kadar çocuklarımızın çocukça yaşama haklarının takipçisi olacağımızı belirtir, yaşanan tüm sorunlara ve olumsuzluklara rağmen, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, saygılar sunarız. "kelimelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler