Türkiye'de çağrı; Rumları tanımıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ilgili olarak Türkiye’ye verilen cezaya ilişkin "Rum tarafını tanımıyoruz." dedi. Bakan Veysel Eroğlu, Cibuti Tarım Su Orman ve Hayvancılık Baka

Türkiye'de çağrı; Rumları tanımıyoruz!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ilgili olarak Türkiye’ye verilen cezaya ilişkin "Rum tarafını tanımıyoruz." dedi.
 
Bakan Veysel Eroğlu, Cibuti Tarım Su Orman ve Hayvancılık Bakanı Muhammed Ahmed Awelch’i kabul etti. Eroğlu, AİHM’in Güney Kıbrıs ile ilgili olarak Türkiye’ye tazminat cezasını vermesine ilişkin "Orada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz var, Rum tarafını tanımıyoruz, Ne cezası, üstelik bana göre burada bir saçmalık var. İkili barış görüşmelerinin başladığı sırada böyle bir şeyin çıkması barışa atılan bir hançerdir. Dolayısıyla bunu tanımıyoruz. Tanımayacağız. Böyle bir şey olamaz. Esasen onlar öldürdükleri, şehit ettikleri Kıbrıslıların tazminatını ödesinler ödeyebiliyorlarsa. Onun bedeli nasıl ödenecek." şeklinde konuştu.
 
EKİPMANLAR TİKA TARAFINDAN KARŞILANACAK
 
Bakan Eroğlu, Cibuti tarafından su sondaj kuyularında yaşanan sıkıntıların giderilmesiyle ilgili talep geldiğini belirterek "Bakanlık müfettişleri Cibuti’de incelemelerde bulundu. Bazı ekipmanlar eksikti. Ekipmanlar yaklaşık 100 bin Euro olup bunların Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından alınması kararlaştırıldı. İnşallah temmuz ayında teslim edilecek ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince montajı yapılacak." diye konuştu.
 
    Cibuti'de su taşkınları olduğunu kaydeden Eroğlu, taşkınları önlemek için ağaçlandırma erozyon kontrolü ve DSİ tarafından bir takım ‘taşkın koruma tesisleri’, göletlerin yapılması gerektiğini söyledi. 
 
    Bakan Eroğlu, "Cibuti ile Bakanlığımız arasında bir eylem planı hazırladık. Kim, neyi, ne zaman, nasıl yapacak şeklinde. Özellikle su ve ormancılık alanlarında 21 maddelik bir eylem planı hazırladık. Eylem planı kapsamında sondaj makinelerinin tamir bakımı, sondaj operatörünün eğitimi, fidan üretimi ve fidanlık teşkili, ağaçlandırma, kırsal kalkınma, eğitimler ve yapılacak diğer faaliyetlere karşı işler ve faaliyetler eylem planında yer alıyor." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel