"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

."Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" programı kapsamında Sarıkamış şehitleri anısına İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler, Kars'a geldi.  İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile Kars'a gelen 8 sporcuyu hükümet konağı önünde Kars Valisi Ahmet Kara, Bele

"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

."Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" programı kapsamında Sarıkamış şehitleri anısına İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler, Kars'a geldi.

 İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile Kars'a gelen 8 sporcuyu hükümet konağı önünde Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar karşıladı.

 İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, şehit düşen dedelerine karşı minnet borçlarını yerine getirmek için zorlu yolculuğa çıktıklarını söyledi.

 Trabzon, Rize, Arhavi, Artvin, Ardahan üzerinden Kars'a geldiklerini ifade eden Akyüz, "Sarıkamış'a gidiyoruz. 97 sene önce ailelerini, çocuklarını düşünmeden şehit olan dedelerimize minnet borcumuzu yerine getirmek için toprak getiriyoruz. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bisiklet turuna katılan sporcularımız sağlıklı bir şekilde Kars'a ulaştı" diye konuştu.

 

Kars Valisi Ahmet Kara da tarihe bu kadar duyarlı oldukları için bundan sonra bisikletçileri her yıl burada memnuniyetle karşılamak istediklerini belirterek, "Sarıkamış şehitlerinin anısına yakışan şekilde İstanbul'dan o kadar yol alarak geldiniz" dedi.

 

Daha sonra İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, kavanozda getirdikleri toprağı Vali Kara'ya verdi.

 

Toprağı memnuniyetle kabul ettiğini vurgulayan Kara, "Bu toprağı şerefle alıyorum. Yurdumuzun çeşitli yörelerinden alınıp, Türkiye'nin en zor coğrafyası olan Kars'a bu toprağı getirdiğiniz için teşekkür ediyorum ve bu toprağı şerefle kabul ediyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel