Türkiye Rize’yi nasıl tanıyor?

 RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Türkiye genelinde yaptırdıkları ankette Rize’nin; doğası, çayı, Başbakan’ı ve insanlarının kabalığı ile tanındığını tespit ettiklerini söyledi. Rektör Yılmaz, “İlimiz insanının nazik olmayı

Türkiye Rize’yi nasıl tanıyor?

 

RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Türkiye genelinde yaptırdıkları ankette Rize’nin; doğası, çayı, Başbakan’ı ve insanlarının kabalığı ile tanındığını tespit ettiklerini söyledi. Rektör Yılmaz, “İlimiz insanının nazik olmayışı, kabalığı ile tanınıyor. Özeleştiri yapacak olursak çokta haksız bir tespit değil. Bu tip olguların bitirilmesinde sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor” dedi.  
 
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Türkiye genelinde yaptırdıkları ankette Rize’nin; doğası, çayı, Başbakan’ı ve insanlarının kabalığı ile tanındığını tespit ettiklerini söyledi. Rektör Yılmaz, “İlimiz insanının nazik olmayışı, kabalığı ile tanınıyor. Öz eleştiri yapacak olursak çokta haksız bir tespit değil. Bunu hepimiz güncel hayatımızda yaşıyoruz” dedi. Rize’de Gülbahar Hatun Bahar Şenlikleri başladı. Aynı ismi taşıyan dernek tarafından organize edilen şenlik 2 gün devam edecek. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğin açılışına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhami Dülgeroğlu, Gülbahar Hatun Derneği Başkanı Emine Yanbay ve çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan RTEÜ Rektörü Prof. Dr Arif Yılmaz, Gülbahar Hatun Derneği’nin gerçekleştirdiği projeleri yakından takip ettiğini ve toplumun rehabilite edilebilmesi adına derneğin çok güzel işlere imza attığını söyledi. RTEÜ, Maltepe Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığında başlayan “2. Rize Kalkınma Sempozyumu” hakkında açıklamalar yapan Rektör Yılmaz, “Sempozyumda Rize’nin kalkınmasında önemli unsurlar olan turizm, çay ve lojistik konularını işledik. Bizim yaptığımız programa Gülbahar Hatun Derneği’nin yaptığı etkinlik kadar katılımcı olmadı. Bizden daha fazlasınız. Aktiviteleriniz ve bu aktivitelere katılımı çok iyi sağlıyorsunuz. Üniversite olarak yapmış olduğunuz bu başarılı çalışmalara ortaklık teklif edebiliriz. Toplumların gelişmesinde sivil toplumlar çok önemli yer tutmakta. Politikaların ve kuralların gelişmesi, toplumun yönlendirilmesi noktasında sivil toplum kurulu çok etkin. Burada üniversite ile yapılacak olan işbirlikleri özellikle öğrenci grubu ve şehir kaynaşması açısından büyük önem arz eder. Sizlere sunduğum teklifimde samimi olduğumu belirtmek isterim” dedi.
 
ANKETE KATILANLAR RİZELİLER'İ KABALIĞI İLE TANIYORLARMIŞ!
2. Rize Kalkınma Sempozyumu’nun turizm ile ilgili noktasında Türkiye genelinde bir anket yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu anketin sonucu bizim için çok üzücü oldu. Ankette ‘Rize’yi neyi ile tanırsınız?’ şeklinde bir soru sorduk. Rize’yi doğası, çayı, başbakanı ve kabalığı yani nazik olmayışı ile tanıdıklarını ankette bildirdiler. Yani ilimizi birazda insanının nazik olmayışı, kabalığı ile tanıyorlar. Öz eleştiri yapacak olursak çokta haksız bir tespit değil. Bunu hepimiz güncel hayatımızda yaşıyoruz. Bu tip olguların bitirilmesinde sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. Etkinlikler kapsamında gönüllü bayanlar tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin bulunduğu sergi ve kermesin açılışı yapıldı. Çocukların yaptığı resimlerin de sergilendiği sergide yine çocuklara yönelik eğlence programları tertiplendi. Sergi ve kermeste satılacak ürünlerden elde edilecek olan gelirler üniversitede okuyan kız öğrencilere burs olarak verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel