Türk Polisinin Teşkilatı 168 yaşında

 Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168.yıldönümü Gümüşhane’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Hafta kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Anıta çelenk sunduktan sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyi

Türk Polisinin Teşkilatı 168 yaşında

 

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168.yıldönümü Gümüşhane’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 
 
Hafta kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Anıta çelenk sunduktan sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Türk Polis Teşkilatının sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın yerini almış olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.
 
Polis teşkilatının diğer güvenlik güçleri gibi ülkenin huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini bugüne kadar başarıyla yerine getirdiği gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla yerine getireceğini kaydeden Yüksel, “Suçu önleme ve suçluların yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşlarımızın desteğidir. Teşkilatımızın başarısı aydınlattığı olayların yanısıra halktan alınan desteğe bağlıdır. Herkes bilmelidir ki Türk Polisi Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde milletine hizmet etmektedir ve etmeye devam edecektir.” dedi.
Tören, Yüksel’in konuşmasının ardından Vali Mayda ve protokol üyeleri geleneksel hale gelen toplu hatıra fotoğrafını anıt yanındaki merdivenlerde çektirmesiyle son buldu.
Anıt önündeki törenin ardından etkinlik kapsamında Polis Misafirevinde kokteyl ve ödül töreni gerçekleştirildi. Polis haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Yarışmada Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Çaklı ‘kahraman’ rumuzlu resmi ile birinci, Yusuf Çiftçioğlu ilkokulu öğrencisi Hüseyin Tuna Şentürk ‘hayal’ rumuzlu resmi ile ikinci, Aysın Rafet Ataç ilkokulu öğrencisi Emrecan Dürgül ‘trafik’ rumuzlu resmi ile üçüncü ve Işıl Sema Doğan ilkokulu öğrencisi Sümeyye Dilay Bayraktar mansiyon ödülü kazandı.
Etkinliklere Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Vekili Recep Gök, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve emniyet güçleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler