Türk fındığının tanıtımı

Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, tanıtım konusunda hedef ülkeler arasına Rusya Federasyonu'nun dahil edilmesi konusunda çalışmalara devam edildiğini bildirdi.Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Türk fındığının dış pazar payını daha da

Türk fındığının tanıtımı

Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, tanıtım konusunda hedef ülkeler arasına Rusya Federasyonu'nun dahil edilmesi konusunda çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Türk fındığının dış pazar payını daha da artırmak için çalışma yaptıklarını belirtti.
 
Fındıkta 1995 yılından itibaren tahsil edilmeye başlanan ek nispi aidatıyla oluşturulan Fındık Tanıtım Fonu kaynaklarıyla gerçekleştirilen reklam ve tanıtım faaliyetlerine, ilk olarak 1997 yılında ABD'de başlandığını ifade eden Gürsoy, bu ülkeyi 2000 yılında Japonya, 2001 yılında Çin Halk Cumhuriyeti ve 2005'te de Hindistan'ın izlediğini kaydetti.
 
Hedef ülkeler arasına Rusya Federasyonu'nun dahil edilmesi konusunda çalışmalara devam edildiğini belirten Gürsoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Uygun bir zamanda bu ülkede de faaliyetlere başlanacak. Yurt içi tüketimin artırılmasına yönelik bugüne kadar 6 kez reklam kampanyası gerçekleştirildi. Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde yerli ve yabancı üniversiteler bünyesinde fındığın besin değeri ve sağlığa faydalarına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Diğer taraftan Thy uçuşlarında FTG tarafından tedarik edilen kavrulmuş fındık ikram ediliyor."
 
Gürsoy, hedef pazar olarak belirlenen Amerika, Japonya, Çin ve Hindistan'da gerçekleştirilen reklam ve tanıtım faaliyetlerinin, bu ülkelerdeki büyük reklam ajansları ve PR firmaları aracılığıyla yürütüldüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Yürütülen projeler kapsamında Türk fındığının sanayide kullanımı konusunda seminerler, önemli dergilerde reklam çalışmaları, ürünlerinde fındık kullanan ve kullanma potansiyeli olan önemli firmalarla ortak promosyon faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca sektörle ilgili dünyanın en önemli ve prestijli fuarlarına iştirak edilerek Türk fındığının bilinirliği artırılmaya çalışılıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel