Türk fındığı Rusya'ya açılıyor

Bakan Tüzmen, Fındık Tanıtım Grubu'nu kabulünde yaptığı konuşmada, fındığın Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerinden biri olduğunu belirterek, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bu konuda uzun zamandır çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Tüzmen, bu çerçevede 11 y

Türk fındığı Rusya'ya açılıyor
Bakan Tüzmen, Fındık Tanıtım Grubu'nu kabulünde yaptığı konuşmada, fındığın Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerinden biri olduğunu belirterek, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bu konuda uzun zamandır çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Tüzmen, bu çerçevede 11 yıl önce fındık tanıtım grubu oluşturduklarını hatırlatarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan çalışmaların etkisini gösterdiğini ve özellikle Çin ve Japonya pazarında yüksek ihracat artış oranlarının yakalandığını söyledi.

Fındığın, çikolatada ana sanayi ürünü olarak kullanılması nedeniyle ana tüketicinin Avrupa olarak devam ettiğini ifade eden Tüzmen, şöyle devam etti:

''Ama Türkiye'deki fındık fiyatları, yabancı alıcıların bu konuda alternatif ürünler seçmesini son dönemde gündeme getiriyor. Gitgide başka ürünlerin fındık yerine çikolatanın içinde yer aldığını görüyoruz. Hem bir dengeleme politikası, hem de ihracata ilişkin politikaları tespit etmemiz lazım. Bu konuda ilgili bakanlıklarla çalışmalar koordineli devam ediyor. Fındık Tanıtım Grubunun yapacağı çalışma, fındık ihracatı için çok önemlidir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel