Türk bayrağıyla uğurlandı

Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde önceki gün oyun sahnelerken fenalaşarak yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Halil Ayan için, tören düzenlendi.

Türk bayrağıyla uğurlandı


     ''İstibdat Kumpanyası'' adlı oyunun 15. dakikasında fenalaşarak yere düşen ve daha sonra kaldırıldığı Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde yaşamını yitiren Ayan'ın cenazesi, Haluk Ongan Sahnesi'ne getirildi.

 Annesi Hemengül Ayan, eşi Tuğba Ayan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve çok sayıda meslektaşının katıldığı törende, Halil Ayan için saygı duruşunda bulunuldu. 
    

Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan oyuncunun annesi Hemengül Ayan ile eşi Tuğba Ayan, zaman zaman sinir krizleri geçirdi.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Vali Kızılcık, şöyle devam etti:
     ''İnsanlar, yaşamlarında yaptıkları işi sevdikleri takdirde, en büyük arzuları, sevdiği işi yaparken hayatlarının noktalanmasını istiyor. Kendileri de çok sevdiği sanatını icra ederken ebediyete intikal etti. Bu onun işini ne kadar sevdiğininde çok güzel bir ifadesidir. Ümit ediyoruz ki Türk tiyatrosu ve Trabzon kendisini hiç unutmayacaktır.''

 Tiyatrolar Genel Müdürü Lemi Bilgin ise sanat yaşamını onurlu bir şekilde sürdüren Halil Ayan'ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: 
    

 ''Tiyatroya adadığı onurlu yaşamı boyunca yaratmış olduğu birçok başarılı karakterin ve rolün yanı sıra kişiliği ve dürüstlüğü ile inandığı doğruları sonuna kadar savunabilen önder bir kişiydi. Çalışma arkadaşlarının sevgisini kazanmış ve büyüklük yapmış bir sanatçı. Bizim için kutsal olan, sahnede bizlere veda etmesi. Başta yakınları olmak üzere tüm sevenleri ve ailesine baş sağlığı diliyorum.'' 
    

 Oyuncunun 18 yıllık arkadaşı olan Bahadır Berk, gözyaşlarıyla çıktığı sahnede, ''İlk defa buraya çıkmaktan çok mutsuzum. 18 yıl önce beraber başlamıştık bu yola. Sevgi dolu bir kalbi vardı. Ailesine çok bağlıydı ve tiyatroyu çok severdi. Ülkesini ve vatanına çok bağlıydı'' dedi.
    
     -''HALİLİM NEREYE GİTTİN''-
    
     Yapılan konuşmaların ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları, sahnedeki Ayan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi üzerine karanfiller bırakarak, cenazesini selamladı.
     Bu arada, sanatçının eşi Tuğba Ayan, karanfil bıraktıktan sonra tabutunu öptüğü Halil Ayan için, ''Halilim nereye gittin'' diye gözyaşları içinde ağıt yaktı.
     Halil Ayan'ın cenazesi, İskenderpaşa Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından, Bostancı Mezarlığı'na defnedilecek.
    
     -HALİL AYAN KİMDİR?
    
     Halil Ayan (43), İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden 1991 yılında mezun oldu, aynı yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı.
     Ayan, 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. İstanbul Şehir Tiyatroları, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Tevfik Gelenbe Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu, Ali-Ayşegül Atik Çocuk Tiyatrosu gibi özel tiyatrolarda ve televizyon dizilerinde oynayan Ayan, 2003 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu'na geçici görevle gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel