Turizm Şenliği düzenlendi

  Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende ilk olarak şenliğin ev sahipliğini ve organizasyonunu yapan; Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından dağlarda hayatlarını kaybetmiş dağcıların

Turizm Şenliği düzenlendi

 

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende ilk olarak şenliğin ev sahipliğini ve organizasyonunu yapan; Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından dağlarda hayatlarını kaybetmiş dağcıların anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı Okundu.

Törende KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan bir konuşma yaptı. Ayhan konuşmasında , şenlik sayesinde Kaçkar Dağları'nın doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini belirterek, ''Gürcistan ve Balkanlardan bir çok yabancı sporcu dostumuz ve yerli sporcu arkadaşımız ile barış ve dostluk içerisinde şehrin kalabalığından kaçarak iyi bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu yaparken barışı ve dostluğu dağlara taşımak, dağlardan güzel hatıraları peşimizde getirmek istiyoruz. Yaklaşık 150 sporcu ile dağlarda güzel izler bırakacağız. Dönerken beraberimizde güzel görüntüler ve fotoğraflar getireceğiz. Yedi Göller, Çifte Göller, Kapılı Göller yürüyüşü, 3 bin metrelik Mezovit tırmanışı ve yayla gezilerinin ardından 5 günlük bir kamp sonrası dönüş yapacağız.

Bu yıl 14.sü düzenlenen şenliğe , Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen dağcılar dışında, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Avustralya, Gürcistan ve Romanya'dan yaklaşık 150 sporcu eşlik ediyor.

Törene, Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Rize Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Karavin ve Rize Gençlik hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Kalkan’da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel