Turizm, can simidimiz olacak

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası' nedeniyle bir mesaj yayınladı.Trabzon'un son on yılda turizm sektöründe büyük bir hareketlilik yaşadığını ve buna bağlı olarak ciddi istihdam alanları

Turizm, can simidimiz olacak

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Trabzon'un son on yılda turizm sektöründe büyük bir hareketlilik yaşadığını ve buna bağlı olarak ciddi istihdam alanları oluşturduğunu belirten başkan Genç, "Geçen yıl Trabzon'a yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 3 milyonun üzerinde turist geldi. Özellikle Ortahisar'ımızda da çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırladık. İnşallah bu sene bu rakamın çok çok üstüne çıkıp şehrimiz ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağız" dedi.  

KALİTELİ TESİS VE KALİTELİ HİZMET ÇOK ÖNEMLİ

Son yıllarda turizmde kıyasıya bir rekabet yaşandığına dikkat çeken Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, diğer şehir ve ülkelerle rekabet edebilmek için beş yıldızlı konaklama tesislerinin yanında çok kaliteli bir hizmet sunmak gerektiğini de kaydederek, "Şehrimiz ve Ortahisar'ımız için büyük bir girdi ve istihdam alanı oluşturan turizm sektöründe bu canlılığı devam ettirmeliyiz. Doğa, deniz, tarih, kültür, gezi ve yayla turizmi gibi değişik turizm kollarında Trabzon çok büyük bir potansiyele sahip bir şehir. Bu gibi turizm alanlarında esnafından, taksicisine, konaklama tesislerinden, turizm işletmelerine kadar turistlerimize en iyi hizmeti sunarak şehrimizi cazibe merkezi haline getirmeliyiz.

Onların her türlü şikayetini ve isteğini değerlendirip çözüm yolları oluşturursak turistlerimizin şehrimize, Ortahisar'ımıza olan ilgisini de diri tutmuş oluruz. Bundan bir süre önce turistlerin şikayetleri doğrultusunda Trabzon Valiliği'nde oluşturulan komisyonumuzun da bu konulardaki şikayetleri değerlendiriyor. Turistlerimize en iyi hizmeti sunup onların memnuniyetini elde edersek bu sektörde de kalıcılık sağlamış oluruz. Eğer sürdürülebilir bir turizm planlaması oluşturursak uzun vadede turizmde sıkıntı yaşamamız söz konusu olmaz" şeklinde konuştu.

HİZMET KALİTEMİZİ VE STANDARTLARIMIZI YÜKSELTMELİYİZ

Son yıllarda özellikle de Arap turistlere konut satışında önemli artışlar kaydedildiğine vurgu yapan başkan Genç, "Artık turizm şehrimizin ekonomisi için can simidi haline gelmiştir. Turizmle birlikte konaklama, otelcilik, taksicilik vb sektörlerde de canlılık yaşanıyor. Buna bağlı olarak turizm sektörüyle doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı alanlarda da büyük bir dinamizm yaşıyoruz. Konaklama ve yemek sektöründe de turistlerden ciddi gelir sağlanıyor. Hizmet kalitemizi ve standartlarımızı yükselterek bu sektörden ciddi gelirler sağlayabiliriz. Çünkü Trabzon eşsiz doğal güzellikleriyle, yaylalarıyla, gerekse tarihi ve kültürel değerleriyle bu potansiyele sahiptir. Sanayi ve tarım imkanlarımız kısıtlı olduğu için şehrimizin bu turizm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanmalıyız. Bu konuda herkesime beledimize, esnafımıza, vatandaşlarımıza, bütün STK'larımıza ve işletmecilerimize büyük görevler düşüyor. Trabzon'un bütün katmanları işbirliği yapıp, turistlerimizi başka şehirlere ve ülkelere kaptırmamalıyız" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel