Turistler D. Karadeniz'i onunla gezecek!

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nce hayata geçirilen mobil uygulama "MyDOKA" sayesinde yöreye gelen yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla şehirleri gezebilecek.Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, My DOKA Marka Ke

Turistler D. Karadeniz'i onunla gezecek!

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nce hayata geçirilen mobil uygulama "MyDOKA" sayesinde yöreye gelen yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla şehirleri gezebilecek.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, My DOKA Marka Kent Mobil Platformu adı verilen projenin, alternatif turizm modellerinin geliştirilmesi ve bölgeye gelen turist sayısının arttırılmasını hedeflediğini kaydetti.

MyDOKA'nın yörenin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelini harekete geçireceğini anlatan Şentürk, "Bu sayede yerel yönetimler ve kentlilerin turizm faaliyetlerine doğrudan katkı sağlayabilmesi, sürdürülebilir turizm alt yapısının ortaya çıkarılması, bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi sağlanacak" diye konuştu.

Şentürk, proje sayesinde yerli ve yabancı misafirlerin kendi başlarına şehirleri gezebileceklerini dile getirerek, uygulama içerisinde bölgeye ait turizm, kültür, tarih, konaklama, yeme, içme ve aktivitelere ulaşma bölümlerinin yanı sıra haberler ve duyuruların da yer alacağını söyledi.

- "70 binden fazla veri girişi yapıldı"

Şentürk, android ve App Store'den uygulamanın cep telefonlara indirilebildiğine dikkati çekerek, "Bölgemizde yer alan illerimizden 70 binden fazla noktanın veri girişi yapıldı. Asıl gayemiz ve hedefimiz, bölgemizdeki tüm ihtiyaç duyulan verilerin en kısa zamanda projemize dahil edilmesi. Bu konuda yöre insanımızın desteği bizim için çok önemli. Eksik kalan kısımlar ise zamanla sisteme dahil edilecek" şeklinde konuştu.

- Uygulama 5 dilde yayın yapıyor

Projenin yöre için bir anahtar ve kılavuz görevi üstleneceğini ifade eden Şentürk, uygulamanın Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça olarak hizmet verdiğini anlattı.

Şentürk, proje logosunda bordo, mavi ve yeşil renklerin kullanıldığına vurgu yaparak, bu renklerin, bölgenin ortak değerleri olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler