Turiste çift tarife uyarısı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç turizm sezonunun açılmasıyla birlikte şehrimize akın eden turistlerin küstürülmemesi için esnafın, turizm işletmelerinin ve otellerin azami hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi.Trabzon şehrinin her za

Turiste çift tarife uyarısı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç turizm sezonunun açılmasıyla birlikte şehrimize akın eden turistlerin küstürülmemesi için esnafın, turizm işletmelerinin ve otellerin azami hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi.

Trabzon şehrinin her zaman misafirperverliği, samimiyeti ve cana yakınlığıyla ön plana çıktığını kaydeden Başkan Genç bu olumlu imajımızın turistlere de yanı şekilde gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Son yıllarda özellikle Arap turistler kendilerine yönelik farklı ve fahiş fiyat uygulamalarından şikâyet ediyor. Esnaf ve işletme sahipleri özellikle bundan kaçınmalıdır. İster yerli, ister yabancı olsun her ülkeden gelen turistte aynı fiyat tarifesi uygulanmalıdır. Şehrimizin olumlu imajını zedeleyebilecek her türlü olumsuz uygulamadan ve davranıştan kaçınmalıyız. Turizm sektörü son yıllarda Trabzon ekonomisi için can simidi haline gelmiştir. Şehrimizde sanayi yatırımlarının ve buna bağlı istihdamın az olduğu malumunuzdur. Trabzon ekonomisini ayakta tutan sektörlerin başında turizm, tarım ve inşaat sektörü başı çekmektedir. Şehrimiz eşsiz doğası, yeşilliği, yaylaları, tarihi ve kültürel yerleriyle her ülkeden turistin cazibe noktası haline gelmiştir. Ülkemize gelen turistler esnafımız ve konaklama tesislerimiz için ciddi gelir kapısı olmuştur. Bunu iyi değerlendirmeliyiz ve kendi ayağımıza kurşun sıkmamalıyız. Bu konuda hem vatandaşlarımıza hem esnafımıza hem de kamu görevlilerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

ŞİKÂYETLERİ EN AZA İNDİRMELİYİZ

Her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de çok yoğun bir rekabetin yaşandığını kaydeden Başkan Genç, turistlerin şehrimize kazandırılması için her türlü ayrımcılıktan ve farklı fiyat uygulamasından kaçınılması gerektiğini ifade ederek, “Turistlere yönelik her türlü ayrımcılıktan ve farklı fiyat uygulamasından kaçınmalıyız. Eğer turistlerimizin memnuniyetini sağlayamazsak bunlar alternatif ülkelere ve Türkiye’deki diğer turizm şehirlerine yönelecektir. Şehrimize gelen turistler son yıllarda lokanta, esnaf ve konaklama tesislerinin kendilerine yüksek fiyat tarifesi uyguladığından şikâyet ediyor. İster taksici, ister büfeci, gerekse vatandaş, kim olursa olsun herkes bu konudaki gerekli hassasiyeti göstermelidir. Bu konuda Trabzon Valiliği’ne ve kamu kurumlarına artan bir şekilde şikâyetler söz konusu oluyor. Yerel yönetimler olarak bizler ve kamu kurumları bu şikâyetleri en aza indirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ama bu konuda vatandaşların da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel