Tüp bebekler doktorları ile buluştu

Samsun'da bu yıl "tüp bebek" yöntemiyle dünyaya gelen 40 bebek, ailelerine tedavi uygulayan Prof. Dr. Tayfun Alper ile buluştu.Kentteki özel bir hastanenin tüp bebek merkezince düzenlenen etkinlikte, yıllarca bebek sahibi olamayan ancak Ondokuz Mayıs Üniv

Tüp bebekler doktorları ile buluştu

Samsun'da bu yıl "tüp bebek" yöntemiyle dünyaya gelen 40 bebek, ailelerine tedavi uygulayan Prof. Dr. Tayfun Alper ile buluştu.

Kentteki özel bir hastanenin tüp bebek merkezince düzenlenen etkinlikte, yıllarca bebek sahibi olamayan ancak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper'in tedavisi sonucu bebeklerini kucağına alan aileler ile bebekleri bir araya geldi.

Bir otelin salonunda gerçekleştirilen programda "tüp bebekler" ile hasret gideren Prof. Dr. Alper, ailelerin çocuk sahibi olmasını etkileyen birçok neden olduğunu söyledi.

Dünyada ailelerin yüzde 15'inin çocuk sahibi olamadığına dikkati çeken Alper, şöyle devam etti:

"Bu yüzde 15'lik dilimin içinde bazı kadınların tüpleri kapalı olduğu için çocuk sahibi olamıyor ve tüplerin açılması gerekiyor. Bazılarının ise yumurtlamayla ilgili problemleri oluyor ve yumurtlama tedavisi yapılıyor. Sorun erkekle ilgili ise ona tedaviler veriliyor. Bunlardan sonuç alamadığınız ya da baştan itibaren bunlardan sonuç alınamayacağı belli olan hastalar için tüp bebek son çaredir."

Prof. Dr. Alper, tüp bebek yönteminin, normal yollarla gebe kalamayan çiftler için iyi sonuçlar doğurduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Örneğin spermi hiç olmayan bir erkeğin eşinin doğal yollarla gebe kalması mümkün değil. O durumda biz tüp bebek merkezinde ameliyatla sperm hücrelerinin öncülerini alıp, onları kullanarak o aileyi anne baba olma şansına ulaştırmış oluyoruz. Onun dışında yumurtlama ile ilgili problemler var. Bazen ise aylar geçiyor, yıllar geçiyor ortada görünür bir sebep yok ama hamilelik oluşmuyor. İşte o zaman da tüp bebek yine bir yöntem."

Programda Alper bebeklerle tek tek ilgilendi, onlara hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel