TÜMSİAD Trabzon'dan açılıma tam destek

 Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Türkiye’nin dünyaya yeniden nizam vermesinin önündeki en büyük engel olan “terörün bitirilmesi” için barış ve demokrasi sürecine ve akabinde ”yeni anayasa” çalışmalarına tam

TÜMSİAD Trabzon'dan açılıma tam destek

 

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Türkiye’nin dünyaya yeniden nizam vermesinin önündeki en büyük engel olan “terörün bitirilmesi” için barış ve demokrasi sürecine ve akabinde ”yeni anayasa” çalışmalarına tam destek verdiklerini belirtti. 
 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Atmaca “Bizler, tarihi kökleri Asya’ya uzanan, 1071 Malazgirt Zaferiyle Anadolu topraklarını yurt edinen, dünyaya nizam vermiş bit milletin torunlarıyız. Üç kıtada hüküm sürmüş, barış ve huzur getirmiş. Afrikalı bir şairin “başımızdaki son elmastı, çaldılar” dediği gibi son imparatorluğun varisleriyiz. Her dinden ve ırktan nice millet ile bir arada huzur içinde yaşadık. 19. yüzyılın sonu 20. yüzyılın başında ortaya çıkan milliyetçilik akımları ve daha yıkıcı haliyle ırkçılık, bütün büyük devletlere olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğu’na da pahalıya mal olmuştur. Dağılma, araya giren kin ve düşmanlıkla savaşlar. O dönemin zor şartlarında yapılan devletler, resmi bir ulus yaratmak, kendi gibi olmayanı tehdit olarak algılamak, fikri, kültür ve diğer zenginlikleri tek bir kalıba sokmak, ‘tektipleştirmek’ istemiş olabilirler.
 
O zamanın şartlarında refleks olarak böyle bir yapı doğru zannedilebilir. Fakat gelinen noktada, bu elbisenin kabul görmediği aşikardır. Gelişen demokrasiler, insan hakları ve özgürlükler, bize yeni bir misyon yüklemiştir. Bu yabancı olmadığımız, zaten modern dünyanın bizden öğrendiği bir şeydir. Çok kültürlülük ve çeşitli dinleri bir arada huzurla yaşatabilmek. Bu konuda yeni keşiflere gerek de yoktur. İki nesil ötemizin hatıraları bile bize yol göstermeye yetecektir. Bu sebeple on binlerce gencimizin hayatın baharında toprağa düşmesine sebep olan, anaları evlatsız, yavruları babasız bırakan, devlerin bacağına sıkılan bir kurşun gibi duran, yıllardır ekonomimizi yiyip bitiren, bu devletin dünyaya yeniden nizam vermesinin önündeki en büyük engel olan ‘terörün bitirilmesi’ için barış ve demokrasi sürecini, akabinde ‘yeni anayasa’ çalışmalarını TÜMSİAD Trabzon şubesi olarak desteklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel